Σχόλια 12/07/2012

0
nikolopoulos-empros

Παρά τον καύσωνα ο Στουρνάρας κατάφερε να μας παγώσει όλους με τα 3 δις νέα μέτρα που έφερε από τις Βρυξέλλες…  

   
«Το φαινόμενο Νικολόπουλου»  


Πριν καθίσει στην υπουργική καρέκλα, ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά, παραιτήθηκε!
Παγκόσμιο ρεκόρ; Ίσως. Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Αλλού βρίσκεται το θέμα.
Ότι ο άνθρωπος αυτός, ενώ δέχτηκε να υπουργοποιηθεί, μόλις αντελήφθη τα δύσκολα του υπουργείου Εργασίας, για να μην έχει πολιτικό κόστος, παραιτήθηκε.
Στα δύσκολα δηλαδή, «την έκανε», όπως λέει ο λαός μας. Ως γνήσιος εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς που της αρέσει ο λαϊκισμός κι όχι ο Νεοφιλελεύθερος τρόπος αντιμετώπισης της οικονομίας.
Φαινόμενο λοιπόν ο λαϊκός Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας. Που θα λέει τώρα χωρίς κόστος ό,τι θέλει για την κυβέρνησή του, γνωρίζοντας ότι χαϊδεύοντας αυτιά δεν θα χάσει τη βουλευτική έδρα.
Χώρια που μπορεί να μεταπηδήσει στον Καμμένο…
«Ε»    

 

Παιγνίδια  


Στο ζήτημα της Αναπτυξιακής, είναι ηλίου φαεινότερο ότι παίζονται κάποια παιγνίδια. Πολιτικά παιγνίδια βέβαια.
Πρώτα από τοπικούς πολιτικούς και στη συνέχεια άλλους από κάτω.
Είναι όμως λογικό και θεμιτό η Αναπτυξιακή να γίνεται όχημα και αφορμή γι’ αυτά τα παιγνίδια;
Το παρελθόν, το απαράδεκτο και εν πολλοίς καταστροφικό, μάλλον δεν δίδαξε σε κάποιους ότι η καταστροφή δεν αργεί όταν παίζονται παιγνίδια για προσωπικά οφέλη.
Όπως έγινε με την Αναπτυξιακή Ξάνθης όπως όλοι γνωρίζουμε.
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος στην όλη υπόθεση. Αυτή της εμφάνισης στο προσκήνιο ατόμων που ενώ είναι υπαίτιοι της καταστροφής της Αναπτυξιακής, εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες!
Θα πει κανείς, συμβαίνουν αυτά στην Ξάνθη; Και βέβαια λέμε εμείς, αφού γνωρίζουμε τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια στην Αναπτυξιακή…
«Ε»          

 

Έργα κι όχι λόγια  


Τη νουθεσία αυτή έκανε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ προς την Ελλάδα.
Τόνισε μάλιστα ότι η υπομονή του εξαντλείται!
Ο άνθρωπος ζήτησε τα αυτονόητα. Έργα, όχι λόγια! Διότι όλοι εδώ μιλούν, μιλούν και υπόσχονται. Και από έργα; Άστα να πάνε.
Από τον τελευταίο εκλεγμένο δήμαρχο, έως τους υπουργούς, όλοι μιλούν. Και λένε, λένε, τα ίδια χρόνια τώρα. Και από έργα τίποτα!! Ή σχεδόν τίποτε.
Βέβαια εμάς, ως γνήσιοι Ελληναράδες, μας θίγουν τα λόγια του Γερμανού υπουργού. Κι αυτό γιατί ζητάει από τα λόγια να περάσουμε στα έργα, που επιτέλους, θα πρέπει να είναι αίτημα όλων των σοβαρών Ελλήνων.
Φτάνει τόσα χρόνια με τα λόγια. Καιρός είναι να προχωρήσουμε λίγο και στα έργα.
-Καιρός είναι πλέον!…
«Ε»    

 

Δρόσισε  


Βροχή (καταιγίδα) μέσα στην πόλη, αέρας και δροσιά. Καιρικά ακραία φαινόμενα.
Τόσο το μεσημέρι, όσο και στις 2 τα μεσάνυχτα. Ένας αέρας πολύ δυνατός, που παρόμοιό του ούτε χειμώνα δεν είδαμε, που ταρακούνησε τα πάντα.
Ζημιές μέσα στην πόλη έγιναν σε διαφημιστικές πινακίδες, σε μπαλκόνια με γλάστρες, σε διάφορα διακοσμητικά, σε δέντρα που έπεσαν λόγω ακριβώς του θυελλώδους αέρα.
Πάντως όλος αυτός ο χαλασμός ήταν άλλο πράγμα γιατί δημιούργησε και ανησυχία στους κατοίκους λόγω της έντασης του αέρα.
Και βέβαια, μετά από όλα αυτά, ήρθε και η δροσιά. Για να μειώσει την κάψα και να κάνει τον ύπνο των ταλαιπωρημένων πιο άνετο.
«Ε»    

 

Μεταπηδήσεις  


Πρόσφατα πολιτικά παραδείγματα: Μερικοί «πολιτικοί» μεταπηδούν κομματικά απ’ το κακό στο χειρότερο, ανεξάρτητα μόρφωσης, και το περηφανεύονται διατυμπανίζοντάς το.
VEN. KAR.      

 

Οι Τούρκοι κάνουν δίαιτα!  


Ένας στους τρεις Τούρκους είναι παχύσαρκος, με μεγαλύτερη ακόμα αναλογία στις γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.
«Το 35% του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι», δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Υγείας, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.
Έτσι το υπουργείο ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια με στόχο να αδυνατίσουν ένα εκατομμύριο Τούρκοι σε διάστημα ενός έτους.
«Ο αγώνας κατά της παχυσαρκίας άρχισε», επισημαίνουν τα διαφημιστικά σποτ στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εφημερίδες της χώρας, τα οποία καλούν τους Τούρκους να μειώσουν τη σωματική τους μάζα και τις μερίδες φαγητού που καταναλώνουν.
Βηματόμετρα θα μοιράζονται στη διάρκεια του καλοκαιριού από τους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι παρακολουθούν τους παχύσαρκους ασθενείς.
Από την 1η Ιουλίου μειώθηκε το αλάτι στο ψωμί, το οποίο είναι πλέον πλουσιότερο σε πλήρες αλεύρι και συνεπώς σε φυτικές ίνες.
Για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν μεταδίδουν πλέον παρά μόνον διαφημίσεις για υγιεινές τροφές και για ισορροπημένα γεύματα.
Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός έδωσε το καλό παράδειγμα χάνοντας 10 κιλά σε ένα χρόνο!      

 

   
«Τελευταία ελπίδα ο Στουρνάρας»  


«Τελευταία ελπίδα για να αποφύγουμε το περιθώριο» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος στην ιστοσελίδα του και καυτηριάζει τις αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης -την οποία αποκαλεί «ψοφοδεή κυβερνητικό περίγυρο»- απέναντι στις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Ανδριανόπουλος θεωρεί ότι τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι μεταρρυθμίσεις : «Αν αντέξει ο Γ. Στουρνάρας κι’ υπερκεράσει τις αντιδράσεις του ψοφοδεούς κυβερνητικού του περίγυρου κι’ εμμείνει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ίσως να υπάρχει ακόμη κάποια ελπίδα. Κι αν ο Πρωθυπουργός βέβαια κεφαλαιοποιήσει τις προγραμματικές του θέσεις μετατρέποντάς τες σε δέσμες πολιτικής που οι Υπουργοί του θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν. Οι προγραμματικές δηλώσεις άνοιξαν δυναμικά τον δρόμο για πολιτικές επιτυχίας. Και θα κριθούν βέβαια από την αποφασιστικότητα με την οποία θα ξεπεράσουν την παλαιομαρξιστική αντίδραση της Αριστεράς που παντού βλέπει νεοφιλελεύθερες δήθεν συνομωσίες. Διαφορετικά, ο Τρίτος Κόσμος του περιθωρίου μας περιμένει με αρκετή ανυπομονησία» γράφει ο πρώην υπουργός.      

 

Όλα ρολόι  


Όλα τέλεια πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα στο νομό για πέντε μήνες. Ο δήμος της Ξάνθης έχει εφοδιαστεί με 484 άτομα και οι υπόλοιποι δήμοι μαζί με τους φορείς με άλλα 824.
Ο προγραμματισμός των αναγκών με βάση τον οποίο ζητήθηκαν οι θέσεις από τους δήμους είχε βάθος διετίας. Αλλά μετά από τόση καθυστέρηση μέχρι να υλοποιηθεί τελικά, πώς να πεις στον άνεργο περίμενε ενάμιση χρόνο για να προσληφθείς και μείνε και άνεργος γιατί αλλιώς χάνεις τη θέση;
Ε.Δ.  

 

Έργο ύδρευσης στη Σταυρούπολη  


Για την προετοιμασία υποβολής πρότασης 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για την ύδρευση οικισμών της δημοτικής κοινότητας Σταυρούπολης ενημέρωσε ο δήμαρχος της Ξάνθης τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τη διαχειριστική αρχή που τον επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης.
Πρόκειται για έργο πολύ σημαντικό για τους οικισμούς Κενταύρου, Πιλήματος και τους τριγύρω μιας και χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα και μέχρι τώρα τροφοδοτούνται με νερό με βυτία. Ο Φώτης Καραλίδης ενημέρωσε ότι η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη και η πρόταση θα υποβληθεί εντός της άλλης εβδομάδας.
Ε.Δ.    

 

Σώου έδωσε πάλι ο Δημήτρης Βορίδης…


στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού του πάτησαν την «αχίλλειο πτέρνα» του που δεν είναι άλλη από τα δέντρα και  συγκεκριμένα την «κοπή δένδρων». Είναι γεγονός ότι ο κ. Βορίδης έχει υπερευαίσθητη οικολογική συνείδηση αλλά νομίζω ότι κάπου το παρατραβάει…Τα δέντρα στην πόλη είναι περιουσία του δήμου και ο δήμος όμως είναι υπεύθυνος γι’ αυτά. Και πρέπει όχι μόνο να τα φροντίζει άλλα να προστατεύει και τη ζωή των δημοτών τους αν υπάρχει κίνδυνος απ’ αυτά. Όλοι θυμόμαστε την τραγική εκείνη ιστορία που έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπος μας από δέντρο που έπεσε στο Λιμνίο. Δεν μπορούμε λοιπόν έτσι αβασάνιστα να υποστηρίζουμε καμιά κοπή δέντρου. Όταν κινδυνεύουν ζωές, ναι, επιβάλλεται!
Μ.Ξ.

Ο Ρομπέν των Δασών…


Απ’ τα χιουμοριστικά της συνεδρίασης της Ποιότητας Ζωής που προκάλεσε πολύ γέλιο είναι όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Πάνος Ταρενίδης μη αντέχοντας στον «βομβαρδισμό» Βορίδη για τα δέντρα δεν άντεξε και του φώναξε: «Εσύ έπρεπε να γίνεις Δασάρχης…». Αλλά οκ. Βορίδης ούτε που το άκουσε καθότι είχε …οίστρο και συνέχισε τις καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής ενθυμούμενος βεβαίως και τα δέντρα της κεντρικής πλατείας, θέμα που ο ίδιο ανέδειξε και έκανε το δήμαρχο να χάσει τον ύπνο του για ένα διάστημα. Τελικά με τούτα και με τα άλλα ο κ. Βορίδης έχει αναγορευτεί σε «Ρομπέν των Δασών» του δήμου Ξάνθης!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…