Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαρουποκουλουράκια ελαιόλαδου

Χαρουποκουλουράκια ελαιόλαδου

0

-1 κούπα ελαιόλαδο

-χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

-1/2 κούπα λευκό κρασί

-1 κουτ. γλυκού κανέλα

-1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-1 κούπα ζάχαρη

-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κούπα χαρουπάλευρο

Ρίχνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, χυμός, κρασί) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι με το χαρουπάλευρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια βάρους περίπου 20 γρ. και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Το χαρουπάλευρο ήταν το κακάο της κατοχής. Επειδή γλυκίζει λίγο δεν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να βουτήξουμε τη μία πλευρά σε λιωμένη σοκολάτα.

Μην βάλετε περισσότερο χαρουπάλευρο γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει πολύ η ζύμη.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…