Υλικά
1 1/4 κούπες Αλεύρι
2 κουταλάκια τσαγιού Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη
1 Εβαπορέ άπαχο γάλα (375 ml)
1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο (και λίγο επιπλέον για το τηγάνι)
1 μεγάλο αυγό
2 μέτριες, ώριμες χοντροκομμένες μπανάνες
Εκτέλεση Â
Ανακατεύετε το αλεύρι με την ζάχαρη και το μπέικιν. Χτυπάτε ελαφρά το αυγό και το προσθέτετε στο αλεύρι, μαζί με το γάλα, το βούτυρο και τις μπανάνες. Ανακατεύετε, ίσα – ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και το περνάτε με ένα πινέλο με βούτυρο. Προσθέτετε μισή λούπα από το χυλό και το αφήνετε να ψηθεί καλά από την μία πλευρά (στην επιφάνεια θα γεμίσει φουσκάλες). Αναποδογυρίζετε την τηγανίτα και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρετε αμέσως τις τηγανίτες, σκέτες ή με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας σας.