Σχόλια 07/03/2012

0
patates-empros

Κομμουνιστική πατατοσαλάτα δια χειρός Αλέκας…

Τι πατάτα


Άστοχη ομολογουμένως η επιλογή του ΚΚΕ να εκδηλώσει αντιρρήσεις, το λιγότερο, απέναντι στο «κίνημα της πατάτας».

Για τον κόσμο που αγωνιά για την εξασφάλιση των απαραίτητων καθημερινά, αλλά και που «γδέρνεται» κυριολεκτικά από τις υπέρογκες τιμές και τα καρτέλ στα βασικά είδη διατροφής, λίγη σημασία έχει η πάλη για ένα σύστημα χωρίς μονοπώλια, χωρίς ελεύθερη αγορά και χωρίς καπιταλισμό. Πολύ περισσότερο αγωνιά για να δημιουργηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να μείνουν κάποια λεφτά στο πορτοφόλι. Κι ας είναι κινήσεις εφήμερες ή περιορισμένων δυνατοτήτων (που δεν είναι εν προκειμένω).

Αυτό που εκφράστηκε από πολλούς πάντως είναι ότι το ΚΚΕ δεν έχει αποδείξει ποτέ ότι μπορεί να στηρίξει μία πρωτοβουλία, αν δεν αποτελεί το ίδιο τον μπροστάρη.

Ε.Δ.

 

Φοροδιαφυγή πού είσαι;


 

 Λόγια, ιδέες, προτάσεις και υποσχέσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν λεχθεί κατά καιρούς από τους πολιτικούς μας πολλά.

Όλα όμως έχουν μείνει στα λόγια και μόνον στα λόγια. Γιατί στην πράξη η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει στην χώρα μας και αντί να μειώνεται, βγάζει γλώσσα και μας κοροϊδεύει!

Την ψάχνουν δήθεν την φοροδιαφυγή και δεν την βρίσκουν για να την συλλάβουν…

Δεν θέλουν να το κάνουν. Γιατί εάν το ήθελαν θα το είχαν κάνει…

«Ε»

 

Απορία


 

Σύντομα θα ξεκινήσουν έρευνες σε διάφορες περιοχές της χώρας για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων.

Ανάμεσα στις περιοχές, ο Έβρος, η Καβάλα και οι Σέρρες, που είναι στη γειτονιά μας.

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και πάμε στοίχημα από τώρα, ότι αυτές δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ γιατί οι διάφοροι Σύλλογοι και Σωματεία των χορτάτων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων θα κάνουν προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας!

Δεν παραδειγματιζόμαστε από την Κύπρο με τίποτε. Τόσο άχρηστοι και ηλίθιοι είμαστε.

Προτιμούμε να πληρώνουμε δις ευρώ για εισαγωγή πετρελαίου και αερίου, αντί να αξιοποιούμε τα δικά μας.

Τέτοιοι ανώμαλοι είμαστε, κάποιοι «ευαίσθητοι» δήθεν για το περιβάλλον.

«Ε»

 

Συμφωνούμε!


 

Δημοσιεύσαμε στο φύλλο της Τρίτης τους προβληματισμούς του Μαν. Φανουράκη για την παρέλαση της Κυριακής των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών.

Συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Κυρίως όμως μας βρίσκει σύμφωνους η εικόνα του μπάχαλου και του όχλου των καρναβαλιστών. Τίποτε συγκροτημένο, τίποτε σε τάξη, τίποτε οργανωμένο.

Ό,τι ήθελε έφτιαχνε ο καθένας, συμπεριφερόταν τελείως μπουλουκιδών, χωρίς σεβασμό στον θεσμό.

Σίγουρα θα πρέπει το φαινόμενο αυτό να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ!

Διαφορετικά, θα διαλύσει την παρέλαση γιατί θα την υποβαθμίσει σ’ ένα τσούρμο μεθυσμένων νέων που κάνουν ό,τι τους  καπνίσει. Θα πρέπει να μπει μια τάξη τόσο από τους συλλόγους όσο και από τον δήμο.

Αντί βελτιώσεων, ζούμε την υποβάθμιση κι αυτό είναι βόμβα στα θεμέλια του θεσμού.

«Ε»

       

Δύο χρόνια ζωής δίνουν στον Ερντογάν


Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές για την υγεία του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τηλεγράφημα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο wikileaks.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει μόνο δύο χρόνια ζωής, ανήκει σε χειρουργό που συμμετείχε στην επέμβαση που του έγινε για αφαίρεση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Εν τω μεταξύ ο τουρκικός Τύπος τονίζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα ότι ο Ερντογάν δεν έχει καρκίνο και ότι νιώθει μια χαρά μετά το χειρουργείο για την αφαίρεση πολυπόδων που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2011.

Σύμφωνα, με την wikileaks, ο Ερντογάν δεν θα μπορεί να ταξιδέψει για κάποιο καιρό και θα πρέπει να κουβαλά μαζί του σάκο κολοστομίας για 2-3 μήνες τουλάχιστον.

Το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλούς μήνες να κάνει δημόσια εμφάνιση συνηγορεί στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη, παρά τις αισιόδοξες πληροφορίες που διοχετεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

     

Απάτη μέσω Facebook καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, διαψεύδοντας οποιαδήποτε σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με σελίδα που έκανε προχθές την εμφάνισή της στο facebook, μέσω της οποίας συλλέγονται υπογραφές στήριξης (και χρήματα) υπέρ μίας εκ νέου υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

Γράφει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ:«Κείμενο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και το σχετικό blog στο οποίο παραπέμπει, με την υπογραφή “Κίνηση φίλων ΓΑΠ”, καθώς και η σελίδα οικονομικών προσφορών σε δολάρια (!), στην οποία στην συνέχεια σε οδηγεί, για την οικονομική ενίσχυση του blog, αλλά με το παραπλανητικό τίτλο “Κίνηση ΓΑΠ”, προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και ήδη όλη αυτή η απάτη ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και καταγγελίες πολιτών.»

Πάντως εμείς μπήκαμε στον πειρασμό και την επισκεφθήκαμε αλλά τα υβριστικά μηνύματα ήταν συντριπτικά περισσότερα από αυτή της στήριξης. Ήταν προφανές ότι επρόκειτο περί φάρσας ή απάτης…

     

Θα κάνουν ψήφισμα. Θα κάνουν κινητοποίηση;


Την απόφαση να καταγράψουν σε περιθώριο μιας εβδομάδας τα αιτήματα και τις θέσεις τους όλοι οι φορείς της Ξάνθης, ώστε να ενσωματωθούν σε κοινό κείμενο που θα αποσταλεί σε αρμόδιους εντός και εκτός των συνόρων της Περιφέρειας ΑΜΘ, πήραν όσοι συναντήθηκαν στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων το απόγευμα της Παρασκευής. Μάλιστα, θετικό ήταν το κλίμα και για την οργάνωση πανξανθιώτικης εκδήλωσης, ωστόσο για όλους τους προέδρους και επικεφαλής η επιφυλακτικότητα έγκειται στο στοίχημα κατά πόσο θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους, μιας και τα παραδείγματα της περιόδου, όσον αφορά στη μαζική συμμετοχή, είναι απογοητευτικά.

Ε.Δ.

   

Ρίσκο της ΣΕΚΕ και του Κοντού


Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η ΣΕΚΕ καθώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σ’ αυτήν θα αποδοθούν οι ευθύνες αν τυχόν τιναχτεί η συμφωνία με τον Ινδό στον «αέρα» αλλά και αν η ΣΕΚΑΠ δεν αντέξει μέχρι να υπάρξει συμφωνία αφού όπως είπε και ο πρόεδρος κ. Πράτσος κινδυνεύει άμεσα από τους προμηθευτές. Κατά συνέπεια αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο σε περίπτωση που γίνει είτε το ένα είτε το άλλο απέναντι στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία. Όμως το ρίσκο αυτό είναι και …πολιτικό για τον κ. Κοντό αν σκεφτεί κανείς τη σχέση του με τη ΣΕΚΕ και το θέμα είναι ότι μπροστά μας έχουμε εκλογές! Φανταστείτε δηλαδή ο ινδός να μην κάνει νέα πρόταση και να … «σκάσει» η ΣΕΚΑΠ στα «χέρια» της ΣΕΚΕ!

Τι …πολιτική «βόμβα» θα ήταν αυτή για τον κ. Κοντό!

Μ.Ξ.


Έλειπε μόνο ο …Βούλγαρος της Bommidala


Παρόντες ήταν όλοι οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, όμως αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της ινδικής εταιρείας. Υπενθυμίζουμε ότι όλες τις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΚΕ και τους εργαζόμενους τις έχει αναλάβει ο βούλγαρος εκπρόσωπος της εταιρείας για τον οποίο λέγεται ότι θα έχει το 20% των μετοχών που αγόρασε η ινδική εταιρεία από την ΑΤΕ. Τώρα πώς και γιατί δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής. Μήπως ο ινδός έχει σκοπό να μεταφέρει τη ΣΕΚΑΠ ή κάποιο τμήμα της κατά …Βουλγαρία μεριά; Γι αυτό και η συμμετοχή του βούλγαρου επιχειρηματία; Τίποτε δεν αποκλείεται…

Μ.Ξ.


«Στ’ αγκάθια» κάθονται οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ


 

… γιατί φοβούνται μήπως τελικά χαλάσει η συμφωνία και κλείσει η ΣΕΚΑΠ. Οι ίδιοι τα βρήκαν με το νέο τους αφεντικό αφού σε συνάντηση που είχαν τα σωματεία και ο συνεταιρισμός με τον βούλγαρο εκπρόσωπο της ινδικής εταιρείας τους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας αλλά για το μισθολογικό τους είπε ότι θα συζητήσουν εκτενεστέρα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να δεχτούν επιχειρησιακή σύμβαση αφού η μείωση του 10% τους συμφέρει περισσότερο αν σκεφτεί κανείς που κατρακύλησαν οι μισθοί της συλλογικής σύμβασης εργασίας!

Μ.Ξ.



   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…