Υλικά
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κουταλιές του γλυκού θρυμματισμένοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
60 ml ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα κατά μήκος
100 γραμμάρια βούτυρο
50 ml brandy
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Αλάτι Â
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο ρίχνουμε την μισή ποσότητα του λαδιού, την μία σκελίδα σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να δημιουργήσουμε μία μαρινάδα. Τοποθετούμε στο δοχείο τις μπριζόλες και φροντίζουμε η μαρινάδα να καλύψει την επιφάνειά τους. Αφήνουμε για πέντε έως δέκα λεπτά. Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, δίχως να βάλουμε λάδι, το αφήνουμε να κάψει και μετά βάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε να ψηθούν 4 – 6 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι , προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέτουμε το brandy και αφήνουμε να βράσει η σάλτα μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις αυτά αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε Â την κρέμα γάλακτος και τα υγρά που έχουν βγάλει οι μπριζόλες.
Συνοδεύουμε Â με βραστές πατάτες και πράσινη σαλάτα.