– 3 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ. (περίπου 600 γρ.)
– 2 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
– 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
Για το crumble:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
– 110 γρ. καστανή ζάχαρη
– 110 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
– 100 γρ. μικρές σταγόνες σοκολάτας
– λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Σουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (20 – 23 εκ.) και απλώνετε τις φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και την κανέλα.
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και τους κύβους βούτυρο και τρίβετε με τα ακροδάχτυλά σας μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε προσεκτικά.
Καλύπτετε τα μήλα με το crumble και ψήνετε για 35 – 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.