-150γρ. πλιγούρι
-600γρ. σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
-1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
-150γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
-σποράκια από 1 ρόδι
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-ξύσμα λεμονιού
-Για τη σάλτσα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-χυμό από 1 ρόδι
-μπούκοβο (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι
Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
Καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια ή τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.