Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπράουνι με κρέμα τυριού

Μπράουνι με κρέμα τυριού

0

Για το μπράουνι

-90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

-90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις

-120 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

-150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

-2 αυγά

-1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα τυριού

-1 συσκευασία τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή άλλο κρεμώδες τυρί ή φιλαδέλφεια λάιτ

-1 κρόκο αυγού

-70 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

-1 -2 βανίλιες σκόνη ή ένα μισό κ.γλ. υγρή βανίλια

Για το μπράουνι: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βάζουμε και το βούτυρο η μαργαρίνη μέσα. Ανακατεύουμε καλά και αλλάζουμε μπολ για να κρυώσει λίγο η σοκολάτα.

Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.

Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας το μείγμα απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να μη φαίνεται καθόλου το αλεύρι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά ανακατεύοντας και έτσι θα πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.

Για την κρέμα τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρύο από το ψυγείο, το ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.

Σε ένα ταψάκι μακρόστενο 18Χ22 βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αδειάζουμε το μείγμα του μπράουνι και το στρώνουμε. Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από την κρέμα τυριού επάνω στο μείγμα της σοκολάτας. Αν θέλουμε με τη σπάτουλα « μπερδεύουμε» την επιφάνεια ή στο στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπράουνι.

Ψήνουμε 25  λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη δεύτερη σκάλα από κάτω του φούρνου σε αντιστάσεις. Το πόσο θα το αφήσετε, εξαρτάται πόσο υγρό το θέλετε μέσα. Στα 25 λεπτά είναι ιδανικά υγρό. Αν δεν σας αρέσει πολύ υγρό, αφήστε το λίγο περισσότερο.

Το κόβεται αφού κρυώσει λίγο και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…