Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έπαινοι για την κοινωνική προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων

Έπαινοι για την κοινωνική προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων

0
pita_likio_ellinidon_2012-empros

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας

7.130 € συγκέντρωσε η «γειτονιά του Άη Βασίλη». Διατέθηκαν σε Γηροκομείο, Ψυχολογικό και ασθενείς οικονομικά οικογένειες

Σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, στο «σπίτι» του στην οδό Βενιζέλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολλά μέλη του Λυκείου, που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις δράσεις της νέας χρονιάς.
Στην εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και αποδόθηκαν τα εύσημα στο Λύκειο των Ελληνίδων για την κοινωνική του προσφορά και για την επιτυχή πρωτοβουλία της διοργάνωσης της «γειτονιάς του Άη Βασίλη», που όχι μόνο κατάφερε σε καιρούς κρίσης και με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος να συγκεντρώσει χρήματα για τη στήριξη των κοινωνικών δομών της πόλης, αλλά έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες συλλόγους και φορείς της περιοχής να συναντηθούν και να συνδράμουν εθελοντικά σε μία κοινή προσπάθεια με καλό σκοπό.
Συνολικά, η λειτουργία της «γειτονιάς του Άη Βασίλη» απέδωσε 7.130 ευρώ, όπως σημείωσε στο καλωσόρισμά της η κ. Ευτέρπη Στάντσιου, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, από τα οποία 4.000 ευρώ διατέθηκαν στο Γηροκομείο και άλλα 1.000 ευρώ στο Ψυχολογικό Κέντρο. Τα υπόλοιπα θα προσφερθούν ως μία στήριξη σε ασθενείς οικογένειες, μετά από διαφανείς διαδικασίες. Όπως τόνισε η κ. Στάντσιου, το Λύκειο θα φροντίσει για την εξασφάλιση απόλυτης διαφάνειας, ώστε να καταστεί σαφές ότι από αυτή την εθελοντική προσπάθεια δεν υπήρξε καμία οικονομική ωφέλεια για το Λύκειο. Ακόμη, η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της η χριστουγεννιάτικη διοργάνωση να αποτελέσει θεσμό της πόλης και να πάει ακόμη καλύτερα!
Ο πρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων ευλόγησε τη βασιλόπιτα, που έφτιαξε με τα «χεράκια» της η πρόεδρος του ΛτΕ και υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της δραστηριοποίησής τους στην Ξάνθης, στην εποχή της κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι: «όσο διατηρούμε τον πλούτο στην παράδοση και την ιστορία δε θα πτωχεύσουμε». Ακόμη, επαίνεσε την πρωτοβουλία του Λυκείου, λέγοντας: «σήμερα το Λύκειο ντύθηκε Άη Βασίλης και κάνει δώρα, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη».
Ο δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης από την πλευρά του, συνεχάρη το Λύκειο των Ελληνίδων για το «άνοιγμά» του και στο χώρο της φιλανθρωπίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος στέκεται αρωγός και στηρίζει ανεπιφύλακτα κάθε ανάλογη πρωτοβουλία. Ακόμη, έδωσε βαρύτητα στο γεγονός ότι μία δράση, όπως η «γειτονιά του Άη Βασίλη» όχι μόνο επιτελεί ένα κοινωνικό ρόλο, αλλά δίνει μία τόνωση και στην αγορά της πόλης, λόγω της ζωντάνιας που σημειώνεται στο κέντρο.
Ως πρώτος πολίτης μάλιστα, έδωσε και τις επιταγές σε Γηροκομείο και Ψυχολογικό, ευχόμενος να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους. Η πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Βιβή Στυλιανίδου ευχαρίστησε από καρδιάς για την ευαισθησία και τη συνειδητοποίηση της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απηύθυνε προς το Λύκειο και η εκπρόσωπος του Ψυχολογικού κ. Βορίδου.
Για την εξαιρετική δουλειά του Λυκείου σε όλο το φάσμα των δράσεών του έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Π.Ε. Ξάνθης να μοιράσει αντί για χριστουγεννιάτικες κάρτες το ημερολόγιο του Λυκείου, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις δράσεις του, ενώ από την πλευρά του και ο π. νομάρχης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης συνεχάρη το Λύκειο, συμπληρώνοντας ότι: «η κοινωνία καμιά φορά βρίσκεται πιο μπροστά από την Πολιτεία».

Και νέα τμήματα από το ΛτΕ προσεχώς
Η μεγάλη οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων ξεκινά με ποικίλες δράσεις και νέες διοργανώσεις. Αριθμεί 550 μέλη από τα οποία τα 270 είναι παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, πράγμα που σηματοδοτεί την ανανέωση και την ανταπόκριση της ξανθιώτικης κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης του Λυκείου. Συνεχίζονται τα τμήματα παραδοσιακών χορών, εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, θεατρικής παιδείας, χορωδίας, λάτιν χορών, hip hop, joopa, trash art και άλλα, ενώ ετοιμάζονται και νέα είδη μαθημάτων εντός των ημερών. Αυτή την περίοδο δίνεται βαρύτητα στην προετοιμασία για τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και για την παρουσία του Λυκείου στις εκδηλώσεις του.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…