Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Δροσερή τούρτα με κρέμα γιαουρτιού και πεπόνι

Δροσερή τούρτα με κρέμα γιαουρτιού και πεπόνι

0

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225 γρ.)

1/2 μικρό πεπόνι για το σερβίρισμα

Για την κρέμα γιαουρτιού

10 γρ. φύλλα ζελατίνης (δηλαδή 2 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών

80 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν (για 1 – 2 λεπτά περίπου). Τα στύβουμε με τα χέρια, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε ένα ποτηράκι του καφέ νερό και βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη, για πολύ λίγο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το υγρό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, και την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Στρώνουμε σε τετράγωνο ταψί μία σειρά  πτι μπερ, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Από πάνω αδειάζουμε τα 2/3 της κρέμας γιαουρτιού, καλύπτουμε με μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πεπονιού.

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

-300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη -180 γρ. βούτυρο -3 αβγά -2 μανταρίνια -2 κάψουλες βανίλι…