Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοανθοί αγιορείτικοι

Κολοκυθοανθοί αγιορείτικοι

0
kolokythoanthoi

-15 κολοκυθοανθοί

-1 φλιτζάνι ρύζι σκληρό (κίτρινο)

-1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-½ φλιτζάνι λάδι

-½ κρασοπότηρο λεμόνι

-Αλάτι, Πιπέρι

-Νερό

Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι και ανάλογο νερό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.

Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μίγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά. Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό. Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…