Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοανθοί αγιορείτικοι

Κολοκυθοανθοί αγιορείτικοι

0
kolokythoanthoi

-15 κολοκυθοανθοί

-1 φλιτζάνι ρύζι σκληρό (κίτρινο)

-1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-½ φλιτζάνι λάδι

-½ κρασοπότηρο λεμόνι

-Αλάτι, Πιπέρι

-Νερό

Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι και ανάλογο νερό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.

Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μίγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά. Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό. Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Cheesecake Ντουμπάι

Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…