Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά ζητά η Νέα Ξάνθη

Έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά ζητά η Νέα Ξάνθη

0

Υπέβαλε αίτημα στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Με αίτημα προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οι σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Ξάνθη» ζητούν να τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της απόφασης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Το ψήφισμα που προτείνει η παράταξη, αναφέρει: «το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης  καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της, από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, Θα αποτελεί για πάντα πλέον κηλίδα για τον τουρκικό λαό, τον οποίον εμφανίζει να οικειοποιείται αυθαίρετα ένα μνημείο κτήμα όλων των ανθρώπων και σύμβολο καλής θέλησης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Η Τουρκία ήδη από το 1972 έχει υπογράψει τη Σύμβαση για την προστασία μνημείων και περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς, η οποία έχει ως κυρίαρχο πρόταγμα την προστασία του μνημείου από κάθε φυσική παρέμβαση, καθώς και την αποτροπή και απαγόρευση λειτουργικών αλλαγών, αλλαγών που παραχαράσσουνε την ιστορία και μειώνουν την λαμπρότητα του μνημείου.

Καλούμε την Τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν :

  • Να σεβαστεί το μνημείο σύμβολο ολόκληρου του Χριστιανισμού και να ανακαλέσει την απόφασή του.
  • Να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στην ιστορία και στο παγκόσμιας σημασίας λαμπρό αυτό μνημείο της ανθρωπότητας».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πυρετός» για το «κλείδωμα» ψηφοδελτίων σε ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ

Στοχεύει στην πρωτιά στον νομό με ψηφοδέλτιο νίκης η  ΝΔ.  Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε…