Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

0
keik-zambon

4 αυγά

½ κεσεδάκι μαργαρίνη

6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους

2 ½ φλ. τσαγ. κασέρι τριμμένο

1 ½ φλ. τσαγ. αλεύρι μαλακό (για όλες τις χρήσεις)

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3΄-4΄ και ύστερα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το κασέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο. Τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175°C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα, έως ότου μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

  • Κέικ με φράουλες και κραμπλ

    -230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ -⅓ κ.γ. αλάτι -180 γρ. ζάχ…
  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
  • Κέικ ανανά

    -450 γρ. ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος και ψιλοκομμένος -340 γρ. σάρκα από ώριμες μπανάν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…