Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος η καραντίνα στο Αγίασμα

Τέλος η καραντίνα στο Αγίασμα

0

Προληπτικές δειγματοληψίες και στη Ροδόπη

 Παραμένουν ως 30/6 τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Ιάσμου – Μεγάλη ανταπόκριση του οικισμού στην κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού-162 από τους 200 κατοίκους έκαναν τεστ

 Τέλος η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα στον οικισμό του Αγιάσματος στο Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, από τις 9 το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου, μετά από επικοινωνία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου με τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Παραμένουν ωστόσο τα οριζόντια μέτρα προφύλαξης σε όλο το Δήμο Ιάσμου, όπως η χρήση μάσκας όπου χρειάζεται, τα ραντεβού, η απαγόρευση τελετών, δραστηριοτήτων και συλλόγων μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Στο Αγίασμα πράγματι, επετεύχθη μεγάλη κινητοποίηση και είναι ενδεικτικό ότι στον οικισμό από τους συνολικά 200 κατοίκους οι 162 έκαναν το τεστ.

Συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και επίσημων κρουσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου ανέρχεται στα έξι, πέντε στο Αγίασμα και ένα στην Πελεκητή.

 Ξεκίνησαν τη Δευτέρα δειγματοληψίες στη Ροδόπη και θα διαρκέσουν ως το τέλος της εβδομάδας

 Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, δειγματοληψίες για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού πραγματοποιούνται για προληπτικούς λόγους στο γενικό πληθυσμό της Ροδόπης από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στα Δειλινά του Δήμου Αρριανών, καθώς και στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ) και συνεχίστηκαν χθες στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το Διοικητήριο.

Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν:

•Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ)

•Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία – Λεωφόρος Δημοκρατίας 1)

•1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής (πλησίον της Δημοτικής Αγοράς – Φιλίππου 2-4)

Για αύριο, Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε η προσβασιμότητα από τα άτομα με αναπηρία

Ιω. Κουρπαλίδης, Ιατρός: «Το 80% των ατόμων με αναπηρία είναι άνεργα» – Β. Μιχαηλίδη…