-200 γρ. (2 μέτρια) ξερά κρεμμύδια
-100 γρ. πράσο
-250 γρ. γλυκοπατάτες
-250 γρ. κίτρινη κολοκύθα γλυκιά
-150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
-100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
-1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός κοτόπουλο
-125 γρ. κρέμα γάλακτος
-Αλάτι, πιπέρι
Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά σας. Ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός της κρέμας γάλακτος, σε μια κατσαρόλα, μαζί με τον ζωμό, και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιείτε με το μπλέντερ. Αν δείτε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, αραιώνετε με λίγο νερό (ή ζωμό εάν έχετε κρατήσει). Κατά προτίμηση, περνάτε τη σούπα από σίτα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να αφρατέψει, προσθέτετε στην σούπα και ανακατεύετε.
Εάν χρησιμοποιείτε κύβους, αλατίστε μόνο στο τέλος, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Προτιμήστε να σερβίρετε τη σούπα με λάδι τρούφας ή ελαιόλαδο.