2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Ρόκα και μαρούλι ανάμεικτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
καρύδια
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή μελάσα ροδιού
75 γρ. μαγειρεμένες φακές Puy
50g φέτα, τριμμένη
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C. Βάλτε το καρότο, το κρεμμύδι και τη γλυκοπατάτα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ψησίματος, ραντίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήστε για 30 λεπτά (πρέπει να ψηθούν και από τις δύο πλευρές).
Βράζετε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε στο πλάι. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τα ψητά λαχανικά, τη ρόκα, τις φακές, τα καρύδια και την τριμμένη φέτα. Ρίχνετε βαλσάμικο ξίδι ή τη μελάσα ροδιού και το υπόλοιπο εξαιρετικό ελαιόλαδο.