3 κιλά μοσχαρίσια πλευρά
1 κιλό παντζάρια
1 μεγάλο κυδώνι
1 λίτρο λευκό κρασί
8 μεγάλα καρότα
1 φινόκιο
1 ματσάκι δυόσμος
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 μικρή πιπεριά καυτερή
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι
100 ml ελαιόλαδο + 1 – 2 κουτ. σούπας για το άλειμμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο και λίγο λάδι προκειμένου να φτιάξουμε ένα υδαρές μείγμα με το οποίο αλείφουμε τα πλευρά.
Σε μια γάστρα ή, αν δεν έχουμε, σε ένα ταψί στρώνουμε τον δυόσμο, το φινόκιο κομμένο, την καυτερή πιπεριά, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι, τα καρότα και το κυδώνι κομμένο σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο και το κρασί.
Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 140°C για μία ώρα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρασί ή νερό και ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 140°C για μία ακόμη ώρα. Είκοσι λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε τα παντζάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια.