Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο λεμονάτο με τζίντζερ και ριζότο κολοκύθας

Κοτόπουλο λεμονάτο με τζίντζερ και ριζότο κολοκύθας

0

-4 φιλέτα κοτόπουλου (800 γρ. περίπου) κομμένα σε μεγάλους κύβους,

-1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια,

-½ φλ. ελαιόλαδο,

-½ φλ. λευκό, ξηρό κρασί,

-2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,

-2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα,

-1 φλ. (περίπου) αλεύρι,

-αλάτι, πιπέρι, σπόρια ροδιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Ριζότο κολοκύθας:

-1 ½ φλ. ρύζι,

-1 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια,

-2 κουταλιές ελαιόλαδο,

-½ φλ. λευκό, ξηρό κρασί,

-4 φλ. καυτό ζωμό κότας

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

-½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,

-½ φλ. κρέμα γάλακτος,

-αλάτι, πιπέρι, νιφάδες ή τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα.

Βάζετε σε μια μη μεταλλική λεκάνη το ελαιόλαδο με το κρασί, το τζίντζερ και το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να πιάσει μαρινάτα παντού. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 6 ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ.

Ετοιμάζετε το ριζότο: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με την κολοκύθα μέχρι να μαραθούν και μόλις να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά και να πιάσει λάδι παντού. Ρίχνετε μέσα το κρασί και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Ύστερα, με μια κουτάλα προσθέτετε τμηματικά το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συχνά και περιμένοντας να απορροφηθεί πριν βάλετε άλλο. Αλατοπιπερώνετε το ριζότο, ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αποσύρετε από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, στραγγίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε τη μαρινάτα του. Ύστερα το αλευρώνετε τινάζοντας τα κομμάτια του για να φύγει το περισσό αλεύρι. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν μαραθεί προσθέτετε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνετε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και το περιχύνετε με τη μαρινάτα του. Χαμηλώνετε τη φωτιά, το αλατοπιπερώνετε και το σιγοψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα του (αν πήξει πολύ την αραιώνετε με 1-2 κουταλιές νερό ή ζωμό κότας). Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, γαρνίροντάς το, αν θέλετε, με σπόρια ροδιού και το συνοδεύετε με ριζότο, πασπαλισμένο με νιφάδες ή τριμμένη παρμεζάνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

Για τη σαλάτα -1 παντζάρι -1 γλυκοπατάτα -Πράσινη σαλάτα (ανάμεικτη) -1/2 φλιτζάνι ρόδι -1…