Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ανασχηματισμός στο Επιμελητήριο με τις …ευλογίες και της αντιπολίτευσης

Ανασχηματισμός στο Επιμελητήριο με τις …ευλογίες και της αντιπολίτευσης

0

Αποπομπή του Αγκόρτσα από μέλος του Δ.Σ. Παραιτήθηκε η Β. Ξανθοπούλου

 

Μωραΐτης για την αποπομπή Αγκόρτσα: «Δεν πάτησε ούτε μία φορά σε συμβούλιο. Κάναμε χρήση του νόμου…»

Αγκόρτσας: «Ο πρόεδρος επιχειρεί να ακυρώσει την μοναδική φωνή που μπορεί να του πει όχι».

 

Σε ένα …γενναίο ανασχηματισμό της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης προτείνοντας αλλαγές στην σύνθεση που αποδέχτηκαν τα μέλη κατόπιν ψηφοφορίας στην τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου,  Παράλληλα έκανε και μια ρηξικέλευθη κίνηση ζητώντας την αποπομπή από μέλος του Δ.Σ. τον Απόστολο Αγκόρτσα ενεργοποιώντας διάταξη του κανονισμού που προβλέπει αυτοδίκαια την έκπτωση μέλους αν δεν παραστεί σε 4 τουλάχιστον συνεδριάσεις του σώματος και είναι γεγονός ότι ο κ. Αγκόρτσας δεν έχει παραστεί λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων όπως επικαλέστηκε. Επίσης παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. και η κα Βασιλική Ξανθοπούλου λόγω  επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ποιοι έφυγαν και ποιοι  πήραν αξιώματα

Αποχώρησε από την Διοικούσα Επιτροπή ο Χατίπ Σερκάν που κατείχε το αξίωμα του Α’ Αντιπροέδρου που το καταλαμβάνει ο Χρήστος Παμπουκίδης ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας Τη θέση αυτή αναλαμβάνει η κα Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη. Παραμένει σταθερά ο Σπύρος Κάλφας στο αξίωμα του Οικονομικού Επόπτη. Νεοεισερχόμενοι επίσης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καφφετζής , Εμμανουήλ Χατζησταμάτης και ο Γεώργιος Ρόιδος.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Στυλιανός Μωραΐτης

Α’ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Παμπουκίδης

Β’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Καφφετζής

Γεν. Γραμματέας: Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη

Οικονομικός Επόπτης: Σπύρος Κάλφας

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Γεώργιος Ρόιδος

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Εμμανουήλ Χατζησταμάτης

Μωραΐτης: «Είμαι υπέρ της ανανέωσης στο ΕΒΕ»
Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να προβεί σε ανασχηματισμό στα 2 χρόνια της θητείας (εκλογές ΕΒΕ 2017) ο πρόεδρος κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι ο μοναδικός λόγος ήταν να δώσει την ευκαιρία και σ’ άλλα εκλεγμένα μέλη να ασκήσουν διοίκηση και να αποκτήσουν εμπειρία ενώ σημείωσε πως ήταν πάντα υπέρ της ανανέωσης γιατί  θεωρεί ότι το Επιμελητήριο χρειάζεται νέες ιδέες από νέους ανθρώπους.

Μωραΐτης για την αποπομπή Αγκόρτσα: «Δεν πάτησε ούτε μία φορά σε συμβούλιο. Κάναμε χρήση του νόμου…»

Αναφορικά με την αποπομπή του κ. Αγκόρτσα: «Κάναμε απλά χρήση του νόμου. Ο κ. Αγκόρτσας δεν έχει παραστεί ποτέ σε καμιά συνεδρίαση. Είναι δύο χρόνια τώρα και δεν έχει έρθει ποτέ. Δικαιολογείται συνεχώς με ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Εμείς θέλουμε τα μέλη μας να είναι ενεργά. Σ’ ότι αφορά την κα Ξανθοπούλου παραιτήθηκε οικειοθελώς επικαλούμενη επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΔΣ Κάνουμε νέα εκκίνηση και θέλουμε τα μέλη μας όλα ενεργά». Να σημειώσουμε πως  τη θέση της κας Ξανθοπούλου κατέλαβε ο κ. Μαμούγκας.

Αγκόρτσας: «Ο πρόεδρος επιχειρεί να ακυρώσει την μοναδική φωνή που μπορεί να του πει όχι».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Αγκόρτσας μιλώντας στο «Ε»  επιβεβαίωσε μεν ότι δεν παρέστη σε συνεδρίαση Δ.Σ. γιατί  – όπως δικαιολογήθηκε – οι συνεδριάσεις του ΕΒΕ συνέπιπταν πάντα με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν μέλος. Ωστόσο άφησε να φανεί η ενόχλησή του από την κίνηση του προέδρου να ενεργοποιήσει μια διάταξη που δεν έχει ενεργοποιηθεί για κανένα δημοτικό σύμβουλο ή μέλος Διοικητικού συμβουλίου παρότι είναι πολλοί αυτοί που δεν πηγαίνουν σε συνεδριάσεις. Επιφυλάχθηκε δε για τα νόμιμα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη.

Αιχμές Αγκόρτσα και για την αντιπολίτευση: «Στο Επιμελητήριο δεν υπάρχει αντιπολίτευση.  Όλοι λένε ναι σε όλα»

Σ’ ότι αφορά τους βαθύτερους λόγους της κίνησης Μωραΐτη ο κ. Αγκόρτσας το απέδωσε σε λόγους σκοπιμότητας: «Στο Επιμελητήριο δεν υπάρχει αντιπολίτευση Όλοι λένε σ’ όλα ναι κι όταν συμβαίνει αυτό κάτι δεν πάει καλά. Μ’ αυτό που κάνει  ο πρόεδρος σε μένα ουσιαστικά επιχειρεί να ακυρώσει την μοναδική φωνή που μπορεί να του πει όχι. Επικρατεί γενικώς ένα κλίμα …εκκαθάρισης όσων εκφράζουν άποψη. Κάποτε όμως αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ».

Σε νέο χώρο και χρόνο η Γενική έκθεση του ΕΒΕ το 2020

Να σημειώσουμε ότι ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση ήταν η διοργάνωση της Γενικής Έκθεσης το 2020. Ειδικότερα συγκροτήθηκε μια επιτροπή πρόεδρος της οποίας ανέλαβε ο κ. Σπάρταλης με αντιπρόεδρο τον  κ. Ανδρέου, η οποία θα προετοιμάσει την έκθεση η οποία θα αναπτυχθεί σε νέο χώρο και συγκεκριμένα στην περιοχή πέριξ του παζαριού, θα διαρκέσει 4 μέρες κατά την περίοδο των γιορτών Π. Πόλης. Θα γίνουν δε προσπάθειες  για περισσότερες από 200 εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες. Για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η συνεργασία του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…