Για τη ζύμη
– 200 γρ. γιαούρτι
– 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
– 2 αυγά
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 50 γρ. ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
– 300 γρ. κιμάς
– 250 γρ. γλυκοπατάτες
– 250 γρ. γραβιέρα
– 1 κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
– 50 γρ. μαύρες σταφίδες
– 30 γρ. βούτυρο
– 200 ml. ζωμό μανιταριών
– 20 ml. κονιάκ
– ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 3 κόκκους μπαχάρι
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 50 ml. κρέμα γάλακτος
– Αλάτι, πιπέρι
Στον κάδο του μίξερ με τον αναδευτήρα ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε για 2 λεπτά και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Κόβουμε ψιλές φετούλες τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε τον κιμά στο βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το κονιάκ και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε μια μεγάλη ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες μ΄ένα πιρούνι και ψήνουμε την τάρτα για 20λεπτά στους 180ο C. Τρίβουμε τη γραβιέρα στον κόφτη/τρίφτη και προσθέτουμε τη μισή στον κιμά. Γεμίζουμε τη τάρτα, προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη στους 180ο C.