Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονόπιτα με κραμπλ

Λεμονόπιτα με κραμπλ

0

-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

-1/2 κουταλάκι αλάτι

– 1 κουταλάκι baking powder

-1 1/3 φλιτζάνι βούτυρο (όχι μαργαρίνη)

-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

-1 φλιτζάνι βρώμη

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

-ξύσμα από 1 λεμόνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στο αλεύρι την βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το βούτυρο. Δεν θα γίνει ενιαία η ζύμη.

Πιέζουμε τη μισή ζύμη στο πάτο ενός μικρού τετράγωνου ταψιού (ιδανικά 20×28 εκ.).

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Περιχύνουμε την ζύμη που έχουμε ρίξει στο ταψί. Την υπόλοιπη ζύμη την σφίγγουμε με τις παλάμες μας για να δημιουργηθούν κομματάκια (crumbles). Την ρίχνουμε πάνω από το μείγμα του λεμονιού ατάκτως. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει 30 λεπτά και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

-500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό -500 ml κρέμα γάλακτος ( ή φυτική να νηστεύετε) -300 γ…