Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα ροζ μήνυμα από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Ένα ροζ μήνυμα από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

0

Με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στον καρκίνο του μαστού

 Δωρεάν προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος στην κεντρική πλατεία, στις 8-10/11 σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και  πρωτοβουλία του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙOΡΗΣ»  προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας : 09.00 πμ – 19.00 μμ. (Τηλέφωνο για ραντεβού:  2541352597 ( καθημερινές 09.00 – 13.00-Τα ραντεβού θα κλείνονται  με σειρά προτεραιότητας).

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι είναι όλο και περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται και έτσι να μειωθούν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος κύκλος μαθημάτων braille στην Ξάνθη

Πρωινά και απογευματινά τμήματα από τις 11 Οκτωβρίου   Ο νέος κύκλος των μαθημάτων τη…