Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πουρές λαχανικών με ροκφόρ

Πουρές λαχανικών με ροκφόρ

0

300 γρ σελινόριζα

5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους

6 μέτρια καρότα

1 κρεμμύδι τριμμένο σε λεπτό τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

100ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα σε λεπτό τρίφτη

100 γρ ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι

80 γρ βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι άσπρο

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε τέταρτα και στη συνέχεια κάθε τέταρτο σε φέτες. Βράζετε τις φέτες για 30’, τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε στη μηχανή του πουρέ.

Στο μεταξύ τρίβετε τις φλούδες από τις πατάτες και τα καρότα με συρμάτινο σφουγγαράκι και τις πλένετε καλά. Τα βράζετε μαζί για 40’, αφαιρείτε τις φλούδες τους και τα πολτοποιείτε στη μηχανή του πουρέ.

Ανακατεύετε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε στο μείγμα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε κατόπιν τον πουρέ από τα τρία λαχανικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τον πουρέ. Ανακατεύετε πάλι και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…