Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Μάνδρα

Τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Μάνδρα

1

Εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι. Επιχείρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Ξάνθης με πεζοπόρα τμήματα, οχήματα και 2 PZL από την Χρυσούπολη

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της ίδια μέρας.  Δεν κινδύνευσαν κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες. Κάηκαν θάμνοι και χαμηλή βλάστηση 

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 1.30 – 2μ.μ. το μεσημέρι της Τρίτη 29 Οκτωβρίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση νοτιοδυτικά και σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Μάνδρας και Αβδήρων κοντά στο εξωκλήσι του Κοσμά του Αιτωλού,  αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία.

Οι κάτοικοι είδαν πυκνούς καπνούς και κάλεσαν την Πυροσβεστική – Εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω της ξηρασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες , η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα καθώς λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας επικρατούσε ξηρασία στην βλάστηση της περιοχής (θάμνοι, πουρνάρια κ.λ.π.). Έτσι το μέτωπο της φωτιάς ήταν μεγάλο και γι αυτό χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση. Στην μάχη της φωτιάς τέθηκαν 54 πυροσβέστες, 16 υδροφόρα  οχήματα, 4 βοηθητικά, 1 υδροφόρα της ΔΕΥΑ Αβδήρων και 1 χωματουργικό του δήμου , καθώς  2 PZL από την Χρυσούπολη.

Την επιχείρηση συντόνιζε ο περιφερειακός Διοικητής κ. Μ. Αποστολίδης και  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Κ. Δαδούδης.

Κάηκαν 190 στρέμματα με θάμνους

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Ξάνθης δεν κινδύνευσαν κατοικίες του οικισμού ούτε και κτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή. Κάηκαν 190 στρέμματα με θάμνους  και χαμηλή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή .

Η φωτιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο στις 5 μ.μ. περίπου το απόγευμα της Τρίτης. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν στην περιοχή όλη την νύχτα για πιθανή αναζωπύρωση των εστιών.

Επί τόπου έσπευσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αβδήρων κ. Φ. Σταυρακάρας.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…