Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες με καρότα

Αγκινάρες με καρότα

0

– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

– 300 γρ. καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 15 φύλλα φρέσκια μέντα

– 2-3 κλωναράκια δυόσμο

– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

– 100 ml. λευκό κρασί

– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

– 50 ml. χυμό λεμονιού

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– 2 λεμόνια

Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.

Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.

Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …