– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες
– 300 γρ. καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 15 φύλλα φρέσκια μέντα
– 2-3 κλωναράκια δυόσμο
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 100 ml. λευκό κρασί
– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
– 50 ml. χυμό λεμονιού
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– 2 λεμόνια
Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.
Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.