Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μύδια πικάντικα με φρέσκια ντομάτα και λαχανικά

Μύδια πικάντικα με φρέσκια ντομάτα και λαχανικά

0

1½ κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (πλυμένα και καθαρισμένα καλά)

½ φλιτζάνι βούτυρο

5 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι

1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, το κρασί και το λεμόνι. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα πετάμε.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μύδια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…