Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σ. Κούλογλου: Ψήφος κατά της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές

Σ. Κούλογλου: Ψήφος κατά της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές

0

Με μαθητές που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το Μάιο συνομίλησε για το ευρωκοινοβούλιο και τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσίασε στο στέκι Kardelen το νέο του βιβλίο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;»

«Η Ευρώπη έχει προβλήματα, αλλά πρέπει να τη φτιάξουμε, όχι να τη διαλύσουμε», είπε απευθυνόμενος σε μαθητές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογου, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι να αποτραπεί η ανοδική τάση των ακροδεξιών δυνάμεων εντός της ΕΕ. Ο Στέλιος Κούλογλου βρέθηκε την Παρασκευή στην Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας στη Θράκη και συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με τη συνεργασία του Europe Direct Ξάνθης στο πολιτιστικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορής».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Αρχικά, ο ευρωβουλευτής παρακολούθησε μία σύντομη παρουσίαση της ζωής ενός ευρωβουλευτή που προετοίμασαν οι μαθητές με χιουμοριστική διάθεση και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις τους όπως, πώς είναι να είναι κάποιος ευρωβουλευτής, τι επιλογές σπουδών έχει ένας νέος στο εξωτερικό, ποια είναι η διαδικασία των ευρωπαϊκών εκλογών κ.ά. Ο Στέλιος Κούλογλου προσιτός και με εύθυμη διάθεση απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν, τονίζοντας ότι «να πάμε στις εκλογές να ψηφίσουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη». Ανέδειξε τον κίνδυνο την ενίσχυσης των ακροδεξιών δυνάμεων στις επικείμενες ευρωεκλογές και εξήγησε τη σημασία της διατήρησης προοδευτικού προσήμου στην Ευρώπη αφού από αυτή εξαρτάται κατά 70% η πορεία της χώρας μας. Εξήγησε δε, ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις δεν έχουν μόνο εθνικιστικές τάσεις, αλλά στην ΕΕ εκφράζουν και μισογυνικές απόψεις, τάσσονται υπέρ αντιεργατικών νόμων κ.ά.

Παρουσίαση του βιβλίου «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» στο στέκι Kardelen με συνοδεία μπύρας και μεζέ

Στη συνέχεια ο Στέλιος Κούλογλου παρουσίασε το νέο βιβλίο του που διανέμεται δωρεάν «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» στο Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού KARDELEN. Ενημέρωσε ότι πρόκειται για μία καταγραφή, με πολλαπλά παραδείγματα για την στάση ακροδεξιών ευρωβουλευτών, που σε όλα τα θέματα που αφορούν νέους, τα δικαιώματα γυναικών ,το περιβάλλον, της εργασιακές σχέσεις έχει ψηφίσει επιστροφές στον μεσαίωνα . Στην θεματολογία «Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;» υπάρχουν και παραδείγματα για το πώς η ακροδεξιά θεωρεί τις γυναίκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Και σε αυτή την εκδήλωση, ο ευρωβουλευτής επανέλαβε τον κίνδυνο της ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων, εξηγώντας ότι η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και η άνοδος των επιπέδων φτώχειας διευκολύνει την ακροδεξιά ,να δημαγωγεί εναντίον ολοκλήρου του συστήματος και επίσης να προτείνει εύκολες λύσεις ,όπως ότι «για όλα φταίνε οι πρόσφυγες».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…