Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

0

-½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 φλιτζ. σπορέλαιο

-1 φλιτζ. γάλα

-1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

-αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 αυγό (για άλειμμα)

Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι ή σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…