Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

0

Ευκαιρίες από τον Αθλητισμό
Και τα θετικά, πρέπει να τονισθεί αυτό, δεν είναι προς την ίδια τη νεολαία, αλλά τον ίδιο τον Αθλητισμό που έχει ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά, προσέξτε το αυτό, και στον τομέα του Τουρισμού. Δηλαδή, μια θετική συγκυρία τριών παραγόντων, που και οι τρεις μόνο θετικά θα προσφέρουν στον τόπο. Μιλώντας δε για τον αθλητικό τουρισμό, τα οικονομικά οφέλη είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε μια σειρά από επιχειρήσεις. Γι’αυτό θα πρέπει ο τομέας αυτός να προσεχθεί από τους υποψήφιους κάθε μορφής και αξιώματος εν όψει των εκλογών.
Συμπέρασμα: Ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις εκμεταλλευτούν αυτοί που πρέπει.
Γ.Δ.


Επενδύσεις στον Αθλητισμό
Δεν κομίζουμε αλήθειες που δεν είναι γνωστές. Απεναντίας, οι έξυπνοι και δραστήριοι άρχοντες ενός τόπου το γνωρίζουν και κυρίως το εφαρμόζουν. Για το όφελος που προκύπτει σ’ έναν τόπο, δήμο, νομό, Περιφέρεια, από τις επενδύσεις που γίνονται στον Αθλητισμό. Το παράδειγμα της Ποδοσφαιρικής μας ομάδας είναι ήδη εδώ, μπροστά μας, τριάντα τόσα χρόνια. Καμία άλλη απόδειξη δεν χρειάζεται για να πεισθούν οι αρμόδιοι, για να δουν ότι οι επενδύσεις στον Αθλητισμό, μόνο θετικά προσφέρουν.
Γ.Δ.


Ελαφρό εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας
Άγιο είχε ο οδηγός απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητα Ξάνθης καθώς κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του κάδου, αυτός μάγκωσε στο κατέβασμά του και ο οδηγός προσπάθησε να  επισκευάσει το πρόβλημα.  Όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο κάδος απότομα και να τον χτυπήσει στο κεφάλι ευτυχώς όμως… τον πήρε ξώφαλτσα γιατί διαφορετικά θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Με τη βοήθεια συναδέλφου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν όλες οι εξετάσεις προληπτικά . Η κατάστασή του δεν κρίθηκε ότι εμπνέει ανησυχία και μετά από λίγο αποχώρησε. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Φερντούν ο οποίος παράτησε στην μέση την πίτα της ΝΟΔΕ Ξάνθης και μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τον υπάλληλο της υπηρεσίας αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγεία του.
«Ευτυχώς όλα καλά», μας είπε.
Μ.Ξ.


Μειώσεις στο νερό
Οι δήμοι της Ξάνθης αλλά και της Περιφέρειάς μας, υπερηφάνως και με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνουν μείωση τιμολογίων για το νερό. Υπολογίζοντας κανείς τη μείωση, διαπιστώνει ότι πρόκειται για κάτι.. ελάχιστα κέρματα κέρδος! Διαφήμιση, λόγια, αποφάσεις και στην ουσία λίγα ψίχουλα. Λέγεται μείωση αυτό; Όχι βέβαια. Διότι εάν θέλουν μείωση, ας την κάνουν στο πάγιο. Γιατί εκεί είναι η μεγαλύτερη χρέωση, κακά τα ψέματα, κι όχι στο νερό που καταναλώνουν κυρίως οι ολιγομελείς οικογένειες. Ιδού που πρέπει να γίνει μείωση, αν και οι περισσότεροι δημότες γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Κι αυτές οι μειώσεις που έγιναν είχαν εκλογικό σκοπό. Αργότερα, μετά τις εκλογές, πάλι θα υπάρξει αύξηση.
Γ.Δ.


Άρωμα γυναικών- ποικιλία χρωμάτων
Οι εκλογές είναι ως γνωστόν γένους θηλυκού. Όπως και οι κάλπες και οι ψήφοι. Όμως ο Ξανθιώτης αλλού επικεντρώθηκε. Ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να’ χει σημαντικό άρωμα γυναικών. Γυναικών με ποικιλία επαγγελματικών ασχολιών αλλά και χρωματισμών. Από το γαλάζιο, το πορτοκαλί και το κόκκινο στο δήμο Αβδήρων, ενώ θα εκπροσωπηθεί και το πράσινο βεβαίως-βεβαίως. Έτσι, θα υπάρχουν όλα τα χρώματα στη διάθεση των Ξανθιωτών-ψηφοφόρων, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την ουδέτερη χρωματικά Όλγα Χαιροπούλου για την πόλη της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Ορατότητα πινακίδων
Τώρα λοιπόν το χειμώνα που τα κλαδιά είναι χωρίς φύλλωμα, είναι ευκαιρία για την αρμόδια υπηρεσία να ξεκινήσει την κοπή και κλάδεμα των κλαδιών στους διάφορους επαρχιακούς δρόμους του νομού. Κλαδιά τα οποία εμποδίζουν τόσο την ορατότητα των πινακίδων αλλά και την κυκλοφορία των οχημάτων, διότι αρκετά κλαδιά «βγαίνουν» στο δρόμο. Παράλληλα, είναι και ευκαιρία να σβηστούν τα διάφορα γκράφιτι που ανόητοι νέοι γράφουν ή σχεδιάζουν στις πινακίδες καθιστώντας τες δύσχρηστες.
Γ.Δ.


Το φλουρί
Τόσες πίτες κόπηκαν και κόβονται αυτές τις ημέρες, ευκαιρία για συναντήσεις και γλέντια. Η συντροφιά των Ξανθιωτών που είχαν αποφασίσει να βάλουν ένα αρνί σε γνωστή ψησταριά, σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να βάλουν κι αυτοί ένα φλουρί! Και να το πουν πρωτοχρονιάτικο αρνί. Η ιδέα εμπλουτίστηκε. Και το τραπέζι. Καλύτερα το φλουρί στο κοκορέτσι. Να κοπεί σε ίδια κομμάτια, να πάρει ο καθένας το δικό του.
Γ.Δ.


Βουλή της «γκαζόζας» μέχρι τέλους
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που η ανάγκη πρόωρων εκλογών είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Υπάρχει όμως κι ένας λόγος που η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να εξαντλήσει τον πολιτικό της χρόνο μέχρι τέλους. Ο λόγος είναι πως θα πρέπει να μείνουν όσο περισσότερο κάποιες πολιτικές καρικατούρες ώστε ο κόσμος να κατανοήσει ακόμη περισσότερο τι ψήφισε. Έτσι ως… τιμωρία να δει ποιους επέλεξε να τον εκπροσωπούν από διάφορες παρατάξεις.
Τα χρόνια του μνημονίου και των αγανακτισμένων είδαν… φως και μπήκαν άνθρωποι αγράμματοι, απαίδευτοι, με χαμηλό κύρος, χωρίς ιδεολογία, χωρίς πολιτική παιδεία, με τον λαϊκισμό να… ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους. Έγιναν βουλευτές, άνθρωποι που σε νορμάλ συνθήκες με δυσκολίες θα μπορούσαν να εκλεγούν σε κάποιο πολιτιστικό σύλλογο ώστε να κόβουν βασιλόπιτες. Κι όμως όχι ένας, όχι δύο, όχι πέντε. Περισσότεροι από όσους μπορούμε να μετρήσουμε στα δάκτυλα των δύο χεριών μας έχουν πιάσει… στασίδι στην Βουλή και την έχουν μετατρέψει σε επιθεώρηση! Τα παραδείγματα είναι πολλά και καθημερινά. Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι δεν παίζουν τον ρόλο τους σε κάποια θεατρική επιθεώρηση. Δεν είναι καν πρωταγωνιστές σε stand up comedy για να κερδίσουν το χειροκρότημα. Δηλώνουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πληρώνονται παχυλά μέσω της φορολογίας των πολιτών.
Πριν λοιπόν φτάσουμε πάλι με… οργή πάνω από την κάλπη ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Ας σκεφτούμε όλη αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο τι είδαμε εντός αιθούσης και πόσο στα… πολιτικά τάρταρα έπεσε το επίπεδο. Ας σκεφτούμε ότι μόνο τον εαυτό μας τιμωρούμε όταν ανάβουμε «πράσινο φως» εκλέγοντας όλον αυτό τον συρφετό!
Μ.Τ.


Στοχοποίηση μέσω συνθημάτων στους τοίχους σχολείων
Συνθήματα στους τοίχους σχολικών κτιρίων οι μεν, συνθήματα οι δε. Μια αντιπαράθεση μεταξύ δύο απόψεων που βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού συστήματος. Το θέμα όμως δεν είναι η «αντιπαράθεση», όσο ο χώρος που διεξάγεται αυτή. Και στην παρούσα φάση αυτή υλοποιείται σε τοίχους σχολείων της πόλης μας. Είναι προφανές ότι αυτή η αμοιβαία στοχοποίηση των δύο άκρων πως θα πρέπει να σταματήσει. Κι αυτό όχι μόνο διότι διεξάγεται σε χώρους που δεν πρέπει να βιώνουν τέτοιες εντάσεις και λεκτικές (στους τοίχους) αντιπαραθέσεις. Και στο τέλος την όλη υπόθεση θα πληρώσουν οι Σύλλογοι Γονέων που θα πρέπει να πληρώσουν για να σβηστούν τα συνθήματα της ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας απ’όπου κι αν προέρχονται.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…