Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πάστα φλώρα με λεμόνι

Πάστα φλώρα με λεμόνι

0

-100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική

-150 γρ. σπορέλαιο

-Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

-1 αβγό

-100 γρ. χυμός λεμονιού

-15 γρ. μπράντι ή κονιάκ

-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1 ασπράδι αβγού

-400 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε να λιώσει, όσο γίνεται, η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το αβγό, τον χυμό και το μπράντι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας να απορροφηθεί το αλεύρι. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 24 εκ., φροντίζοντας να καλύπτονται και τα τοιχώματα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το ασπράδι και από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη που μας έμεινε κάνουμε ό,τι σχέδια μας αρέσουν και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για περίπου 45′

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …