Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

0

-1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.

-αλεύρι για πασπάλισμα

-100γρ. ελαιόλαδο

-50γρ. βούτυρο

-6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

-1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-10 κλωναράκια θυμάρι

-150γρ. κρασί λευκό

-100γρ. ξίδι λευκό βαλσαμικό

-250γρ. ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

-κόκκους πολύχρωμο πιπέρι

-αλάτι, πιπέρι

Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του,αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί. Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…