1 κοτόπουλο από 1 κιλό έως 1200 γρ.
3 κόκκινες πιπεριές, πλυμένες και κομμένες σε μακριά μπαστουνάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας,
1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
1 κουτ. πάπρικα
8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
το χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένω και σκουπίζω καλά το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Με το μίγμα αυτό αλείφω καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ρίγανη και τη μισή πάπρικα.
Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ή σε γάστρα απλώνω τις κομμένες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πασπαλίζω με την υπόλοιπη πάπρικα και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τοποθετώ το κοτόπουλο επάνω στις πιπεριές.
Ψήνω για 1 ώρα και 1 τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου.