Πάνω από 10.000 άτομα θα ερωτηθούν

0

Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η διαδικασία της απογραφής των γεωργών και κτηνοτρόφων του Νομού μας, μιας και η πρόωρη διακήρυξη των εκλογών μπορεί να αναβάλει για λίγο την έναρξή της. Πιθανότερο πάντως, η διαδικασία της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να ξεκινήσει τέλη Νοέμβρη ή Δεκέμβρη ή το αργότερο τον Ιανουάριο και να διαρκέσει ένα τρίμηνο αφότου ξεκινήσει.

Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε η υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας Νομού Ξάνθης κ. Λειβαδίτου, η υπηρεσία έχει ήδη προετοιμάσει τα ερωτηματολόγια που πρόκειται να απαντηθούν από τουλάχιστον 10.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, μιας και τόσες είναι οι εκμεταλλεύσεις που καταγράφονται στην προηγούμενη απογραφή του 1999. 

Στην απογραφή αυτή θα κλιθούν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα οι γεωργοί που έχουν πάνω από 1 στρέμμα ή 500 μέτρα φυτευτικά, οι κτηνοτρόφοι που έχουν πάνω από μία αγελάδα ή δύο πρόβατα και γενικά όσοι δηλώνουν γεωργικά ή κτηνοτροφικά εισοδήματα.

Το ερωτηματολόγιο που έχει συνταχθεί είναι κοινό για όλες τις ομάδες αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά οι ερωτήσεις εξειδικεύονται ανάλογα με τις ασχολίες του ερωτηθέντος και περιλαμβάνουν πληροφορίες λεπτομερείς σχετικά με τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους. Συγκεκριμένα, οι αγρότες, μεταξύ άλλων, θα αναμένουν ερωτήσεις όπως, ποιες εκτάσεις καλλιεργεί, αν του ανήκουν, τι είδους είναι, τι καλλιέργειες έχει, αν η γη του είναι αρδευτική, ποια μέθοδο ποτίσματος χρησιμοποιεί κ.ά., ενώ τους κτηνοτρόφους οι απογραφείς θα ρωτήσουν για παράδειγμα τι ζώα εκτρέφουν, πώς τα μεγαλώνουν, πώς τα σταυλίζουν, πώς τα ταΐζουν κλπ.

Στο έργο της απογραφής θα συμμετέχουν περίπου 100 συνεργάτες της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι θα πληρώνονται με το δελτίο. Οι απογραφείς είναι κυρίως υπάλληλοι των ΟΤΑ, ωστόσο ο καθένας μπορεί να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του στη Στατιστική Υπηρεσία του Νομού Ξάνθης, σε περίπτωση που χρειαστούν εφεδρικοί.

 

Ελένη Διαφωνίδου

enidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …