Εκλογικό βαρόμετρο

0

Ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκευή +13» με τίτλο: «Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σ’ όλες τις εκλογικές περιφέρειες», πυροδότησε ένα εκλογικό κλίμα και στο νομό μας. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο εθνικών εκλογών και όχι στο ευρωψηφοδέλτιο και παρουσιάζει ως υποψήφιους για το νομό μας πέραν των εν ενεργεία βουλευτών Σγουρίδη – Μάντατζη, την κα Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τον κ. Γιώργο Χουλιάρα. Το «Ε» απευθύνθηκε στον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα, οποίος και χαρακτήρισε το δημοσίευμα ανυπόστατο και ότι όλα θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.
Τι λέει η κα Καραχασάν
Παράλληλα απευθύνθηκε στην κα Καραχασάν η οποία επιβεβαίωσε ότι προ δύο μηνών είχε μια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος. Η ίδια όπως μας πληροφόρησε δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια για το εθνικό ψηφοδέλτιο λόγω οικογενειακών κωλυμάτων (είναι μητέρα μικρού παιδιού) αλλά και εξαιτίας του ότι στο ψηφοδέλτιο είναι ο …φίλος της κ. Μάντατζη – όπως είπε και δεν θα ήθελε να είναι «ανταγωνιστές». Παράλληλα όμως άφησε να εννοηθεί ότι θα την ενδιέφερε η υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αν κρίνει ο πρόεδρος ότι πρέπει να μπει κάπου θα δεχτεί και ότι απόφασή της είναι να είναι παρούσα στην πολιτική απ’ όποιες θέσεις.
Τι λέει ο κ. Χουλιάρας
Ο κ. Γιώργος Χουλιάρας δεν έκρυψε τηn ικανοποίηση και την ιδιαίτερη τιμή να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές καθώς και στις προηγούμενες εκδήλωσε το ενδιαφέρον του μόνο που έφτασε ως την πηγή και δεν …ξεδίψασε.
Για το λόγο αυτό θεωρεί ότι πρόκειται για «αποκατάσταση μιας αδικίας εις βάρος του και εις βάρος των ανθρώπων που στήριξαν την προηγούμενή του υποψηφιότητα»
Χουλιάρας:«Πεποίθησή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατεβεί στις εκλογές συντεταγμένα και με υποψηφίους που μπορούν να του προσδώσουν μια τέτοια δυναμική που να λάβει αυτοδυναμία και στον νομό μας να έρθει πρώτο κόμμα. Το συμφέρον της παράταξης επιτάσσει να μπουν στα ψηφοδέλτια άτομα που έχουν δουλέψει για το κόμμα, που έχουν μια διαρκή παρουσία, που είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» και όχι «φυτεμένοι». Πρέπει επίσης να προσεχθεί ιδιαίτερα και να απομονωθούν κάποιοι που παρασκηνιακά εξυπηρετούν τα προσωπικά τους σχέδια κάνοντας κακό στο κόμμα».
Αναφορικά με τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη που δεν στάθηκε εφικτή η επικοινωνία μαζί του, πληροφορίες μας μιλούν ότι το όνομά του «παίζει» και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για το Ευρωψηφοδέλτιο ΄και για το εθνικό ψηφοδέλτιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mariannaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τέλος στις πλαστικές σακούλες!

Πιλοτικό… τέλος …