Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αναστάτωσαν την πόλη οι «πρωινοί διαρρήκτες»

Αναστάτωσαν την πόλη οι «πρωινοί διαρρήκτες»

0
diariktis-empros

«Χτυπούν» πρωί παραβιάζοντας την πόρτα των διαμερισμάτων. Ψάχνουν για χρήματα και τιμαλφή

 Στα ίχνη τους βρίσκεται η αστυνομία. Πρόκειται για «εισαγόμενους» δράστες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες

Τους κατοίκους της πόλης έχουν αναστατώσει τα «χτυπήματα» από ομάδα διαρρηκτών που λειτουργούν πάντα πρωινές ώρες, από 9 πμ έως 1 μμ και μπαίνουν σε διαμερίσματα, εντός του αστικού οικισμού, αναζητώντας χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά.

Σωρηδόν τα περιστατικά εντός πόλης. Κλέβουν χρήματα και κοσμήματα

Ανάμεσα στα περιστατικά, ένα αφορά σε διάρρηξη σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης, που ανήκει σε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, ο οποίος είχε εντός του σπιτιού του και κουπόνια «Ξυστό», τα οποία έκαναν φτερά. Η διάρρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στο διάστημα 11-3 το πρωί, όταν και απουσίαζαν όλοι από το σπίτι. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και συγκέντρωσε πληροφορίες για την ταυτότητα και τον τρόπο δράσης των διαρρηκτών.

Ένα ακόμη κρούσμα σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην οδό Ανδρέου Δημητρίου, για το οποίο η ένοικος δημοσιοποίησε σχετικά στοιχεία σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενημερώσει τους συμπολίτες. Όπως η ίδια αναφέρει, επέστρεψε το μεσημέρι σπίτι της και βρήκε την πόρτα σπασμένη. «Όλα άνω κάτω συρτάρια ανοιχτά , ντουλάπες ανοιχτές, ρούχα, τσάντες παντού πεταμένα, κι όλα μου τα κοσμήματα λείπουν «.

Η ίδια αναφέρει ότι άλλες 20 διαρρήξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με όσα έμαθε.

Έτοιμη για συλλήψεις η αστυνομία σε περίπτωση νέας «εξόρμησης»

Από την πλευρά της η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται στα ίχνη των δραστών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν αν επιχειρήσουν νέα «εξόρμηση». Με βάση μάλιστα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, πρόκειται για «εισαγόμενους» διαρρήκτες, που έρχονται, «χτυπούν» και ξαναφεύγουν από την πόλη.

Ο τρόπος εισόδου στα διαμερίσματα είναι πάντα ο ίδιος, με το σπάσιμο της κλειδαριάς και οι ώρες των διαρρήξεων κυμαίνονται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…