Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γραμματοθυρίδες στο Εύμοιρο ναι μεν, αλλά…

Γραμματοθυρίδες στο Εύμοιρο ναι μεν, αλλά…

0

Μια σειρά αιτημάτων των κατοίκων του Οικισμού που αναμένουν λύση εδώ και χρόνια

Την υλοποίηση προεκλογικής του υπόσχεσης προς τους κατοίκους του Ευμοίρου Ξάνθης προχώρησε ο δήμαρχος Χαρ. Δημαρχόπουλος. Όπως μας ενημέρωσε ο δημότης κ. Παπαδόπουλος, ο δήμος σκοπεύει να τοποθετήσει Γραμματοθυρίδες στις περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος. Για το θέμα αυτό αλλά και τα εν γένει προβλήματα και αιτήματα της περιοχής, από την πλευρά των κατοίκων εστάλησαν ένα κείμενο και ένα υπόμνημα που αναφέρουν τα εξής:

 Το κείμενο

Όπως ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ο Δήμος Ξάνθης σκοπεύει να τοποθετήσει Γραμματοθυρίδες στις περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευμοίρου Ξάνθης.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι κ. Δήμαρχος Ξάνθης ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να υλοποιήσει μία από τις πολλές – είναι αλήθεια – προεκλογικές του δεσμεύσεις – την τοποθέτηση Γραμματοθυρίδων – ύστερα από τις επίμονες ενέργειές και προτάσεις των κατοίκων του Δημοτικού μας Διαμερίσματος οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον το καθεστώς της υποβάθμισης, της εγκατάλειψης και της απαξίωσης που χρόνια τώρα βιώνουν…

Κύριε Δήμαρχε, εμείς οι κάτοικοι του Ευμοίρου σας δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για πλήρη και ισότιμη αναβάθμιση της περιοχής μας μόλις άρχισε…

Για του λόγου το αληθές το έγγραφο που του υποβάλαμε στις 21-4-2017:

Ξάνθη 21-4-2017

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΥΜΟΙΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΣ

τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΜΟΙΡΟΥ

κ. Δήμαρχε Ξάνθης

Ως κάτοικος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευμοίρου και ως Δημότης Ξάνθης αναλαμβάνω την ευϋύνη να σας μεταφέρω τη γνώμη της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευμοίρου, όπως αυτή εκφράστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Εύμοιρο και αφορούσε τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ευμοίρου Ξάνθης και ζητώ από εσάς, με βάση το θεσμικό σας ρόλο, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα, οι ελλείψεις υποδομών, αλλά και οι τεχνικού χαρακτήρα ανάγκες επιδιόρθωσης υφιστάμενων υποδομών είναι οι εξής:

  1. Άλσος Ευμοίρου – Σχεδιασμός μελέτη και κατασκευή έργου ανάπλασης και ανάπτυξης του πιο σημαντικού πνεύμονα ζωής της περιοχής Ευμοίρου, το οποίο σήμερα παρουσιάζει στοιχεία εγκατάλειψης και επικινδυνότητας.
  2. Επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου Ξάνθης έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τις περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευμοίρου οι οποίες δε συμπεριλαμβάνονται.
  3. Αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης αμιάντου από νέες – σύγχρονου τύπου – σωληνώσεις.
  4. Κατασκευή αποχετευτικού συστήματος όμβριων υδάτων – εκεί όπου δεν υπάρχει – και καθαρισμός υφιστάμενων σχαρών φρεατίων.
  5. Δημιουργία πρόσθετων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
  6. Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Εύμοιρο.
  7. Σχεδιασμός μελέτη και κατασκευή ενός Πάρκου – Παιδικής Χαράς στην Ευμοίρου.
  8. Κατασκευή ασφαλούς δρόμου και πεζοδρομίων μπροστά από την πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.
  9. Ονοματοδοσία οδών και Τοποθέτηση Γοαμματοθυρίδων.
  10. Ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων.
  11. Διάνοιξη Αγροτικών Δρόμων. *

κ. Δήμαρχε

Θα ήθελα να σας υπογραμμίσω ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα για εμάς τους κατοίκους του Ευμοίρου έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος και επιπλέον θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι με βάση τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, αλλά και τις προσωπικές προφορικές σας δεσμεύσεις προς εμάς οι οποίες ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έπρεπε ήδη να είχαν προγραμματιστεί και να επιλυθεί τουλάχιστον κάποια από αυτά έτσι ώστε και εμείς οι κάτοικοι του Ευμοίρου να μη νιώθουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα άμεσα προβλήματά μας και επιπλέον να μην έχει τη δυνατότητα κανείς να θεωρεί ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ελπίζοντας για την άμεση ανταπόκρισή σας τόσο ως προς τα αιτήματα που σας αναγράφω, όσο και ως προς το γραπτό υπόμνημα που σας υποβάλω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…