Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αθώος για δωροδοκία στις εκλογές ο Ορχάν Χασάν Ογλού

Αθώος για δωροδοκία στις εκλογές ο Ορχάν Χασάν Ογλού

0

Στις εκλογές του 2010 όταν ήταν υποψήφιος και δεν εξελέγη – Κατηγορήθηκε ότι μοίραζε κάρτες δωρεάν παροχής καυσίμων – Καταδικάστηκε σε 8 μηνών φυλάκιση πρωτόδικα

 Χασάν Ογλού Ορχάν: «Άλλοι είναι αυτοί που ρίχνουν χρήμα στο Δροσερό και εκλέγονται…»

 Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ξάνθης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου Χασάν Ογλού Ορχάν. Ο κ. Χασάν Ογλού είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 μηνών φυλάκιση για δωροδοκία κατά τις εκλογές του 2010 κατ’ εξακολούθηση στο Δροσερό. Άσκησε έφεση και η υπόθεσή του εκδικάστηκε χθες.

«Πιάστηκε» για δωροδοκία με κάρτες δωρεάν παροχής καυσίμων

Να σημειώσουμε πως εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από καταγγελία ότι ο ίδιος όντας υποψήφιος στις εκλογές δωροδοκούσε ψηφοφόρους παρέχοντας κάρτες από βενζινάδικο της πόλης για δωρεάν παροχή καυσίμων με αποτέλεσμα η πράξη αυτή να επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χασάν Ογλού Ορχάν: «Άλλοι είναι αυτοί που ρίχνουν χρήμα στο Δροσερό και εκλέγονται…»

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τις κάρτες τις έδωσε η μητέρα του στους συγγενείς του που ήρθαν από μακριά για να ψηφίσουν κι ότι ο ίδιος ήταν μόλις 26 χρονών και δεν γνώριζε από εκλογές. Για να καταρρίψει την κατηγορία του επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος είπε πως ο ίδιος δεν εξελέγη σ’ εκείνες τις εκλογές, ενώ υπήρξαν άλλοι χριστιανοί υποψήφιοι που εξελέγησαν τονίζοντας ευθέως ότι άλλοι είναι αυτοί που ρίχνουν χρήμα στο Δροσερό και εκλέγονται και όχι αυτός. Το ίδιο υποστήριξε και ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κώστας Κουρτίδης τονίζοντας πως η μητέρα του έδωσε αυτές τις κάρτες στους συγγενείς για να συνδράμει στο κόστος της μετακίνησής τους γιατί ήλθαν από μακριά. Ανέφερε δε ότι το ίδιο κάνουν πολλά κόμματα που πληρώνουν τα μεταφορικά ή ναυλώνουν μέσα μεταφοράς από το εξωτερικό για να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι τους και αυτό δεν θεωρείται παράνομο. Να σημειώσουμε ότι το δικαστήριο παρότι ο εισαγγελέα ζήτησε την ενοχή του για δωροδοκία, οι δικαστές τον αθώωσαν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…