Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η «Στήριξη» φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά

Η «Στήριξη» φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά

0

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής δραστηριοποίησης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Στήριξη», που ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου από τη Νομαρχία Ξάνθης, φάνηκε να γίνεται στη σύσκεψη που διοργάνωσε η τελευταία, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης.
Στην σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, υπηρεσίες και θεσμοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσυσταθείσας εταιρείας.
Ο βασικός σκοπός και στόχος της εταιρείας, όπως αυτός αναλύθηκε από το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γεώργιο Παυλίδη, είναι η επικουρική συμμετοχή της στο έργο που ήδη πραγματοποιούν με συνέπεια, επιμονή και συνέχεια οι παραπάνω φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας. «Ο λόγος που χρειάστηκε να δημιουργηθεί μία τέτοια εταιρεία είναι τόσο οι διαφόρων μορφών δυσκαμψίες ή αντικειμενικά προβλήματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν, που παρατηρούνται κατά την προσπάθεια κάλυψη κοινωνικών αναγκών από όλους σας. Εκεί θα μπορεί να παρεμβαίνει επικουρικά και μόνο η «Στήριξη», για να μπορεί να δίνει γρήγορα και αποτελεσματικά λύσεις» τόνισε ο κ. Παυλίδης στην ομιλία του, με την οποία ξεκίνησε η προαναφερθείσα σύσκεψη.
Παρουσιάζοντας την εταιρεία, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι βασικός της μέτοχος είναι η Νομαρχία Ξάνθης και συμμετέχουν ακόμη με ένα συμβολικό ποσοστό οι σύλλογοι των ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και των ατόμων με Αλτσχάιμερ. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της στέγασης και της στελέχωσής της, όμως σύντομα αυτά τα θέματα θα έχουν επιλυθεί, όπως ανακοινώθηκε. «Ζητούμενο όμως είναι η δικτύωσή της με όλους εσάς ώστε να μπορεί να καλύψει ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από εσάς», εξήγησε ο κ. Παυλίδης και συνεχίζοντας δήλωσε ότι οι ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας επιτάσσουν την προετοιμασία για την αντιμετώπιση οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων στο μέλλον, τα οποία θα προσπαθήσει να συμβάλλει να αντιμετωπιστούν και η «Στήριξη». Επίμονα στάθηκε ο Νομάρχης Ξάνθης στην επιζήτηση του ουσιαστικού αποτελέσματος και της ευκινησίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που θα χαρακτηρίζει τόσο το Δ. Σ. όσο και ολόκληρη τη δομή της εταιρείας, αφήνοντας απ’ έξω προσωπικές προβολές και εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ανάγκης. «Προσπάθειά μας είναι να καλύπτουμε ανάγκες και όχι να μοιράζουμε χρήματα. Για τον σκοπό αυτό θέλουμε την βοήθεια όλων σας, ώστε με την σωστή δικτύωση να μπορούν να προτείνονται από όλους σας ανάγκες που δεν μπορείτε να καλύψετε μέσα από την δράση σας, ώστε να υπάρχει παρέμβαση της εταιρείας». Αυτό που επίσης θα προσπαθήσει να επιτύχει η «Στήριξη» είναι η δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες να μπορούν να ανιχνεύουν ακόμη και προβλήματα που δεν έχουν αναφερθεί ή έρθει στο φως, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν διακριτικά αλλά και ουσιαστικά.
Στη συνέχεια πήραν με την σειρά τους τον λόγο οι εκπρόσωποι των περισσότερων από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συγχαίροντας και επαινώντας την Νομαρχία Ξάνθης για την πρωτοβουλία της αυτή, η οποία φάνηκε να είναι καλοδεχούμενη από όλους, ακόμη και αν άργησε ίσως να παρθεί στον τόπο μας. Εκφράστηκε επίσης η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη όλων στην προσπάθεια αυτή της Νομαρχίας, κάνοντας παράλληλα και κάποιες προτάσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν το έργο της εταιρείας «Στήριξη».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …