Παράδειγμα προς μίμηση

0

Μία κίνηση αγάπης από μέρους μίας συμπολίτισσάς μας, της κας Χασαποπούλου Αρίστης, ήταν αρκετή για να δώσει χαρά στους 27 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που βρίσκεται στην Γενισέα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Κλεομένη Ψωμακέλη, «ήταν πραγματικά συγκινητική η προσφορά ενός αρμονίου από την κα Χασαποπούλου προς τα παιδιά του σχολείου μας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αφορμή γι’ αυτή την κίνηση ήταν η παρακολούθηση από την κόρη της κας Χασαποπούλου της παρουσίασης του σχολείου μας, στα πλαίσια πρόσφατης ημερίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τυφλών, που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βιστονίδας. Η παρουσίαση του σχολείου μας συγκίνησε την ίδια και παρακίνησε σε αυτή την προσφορά αγάπης από μέρους της κας Χασαποπούλου. Όμως παράλληλα κατέδειξε και το πόσο άγνωστη είναι στους συμπολίτες μας αλλά και τους φορείς του τόπου μας, η παρουσία και η λειτουργία του ειδικού αυτού σχολείου, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα και αξίζει την βοήθεια όλων μας. Μάλιστα, πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να παραδειγματίσει τους συμπολίτες μας ώστε να προσφέρουν και οι ίδιοι ό,τι μπορούν σε ένα σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που και το ίδιο με την σειρά του προσφέρει πάρα πολλά, τόσο στους 27 μαθητές από την Ξάνθη και την Καβάλα, που φοιτούν σε αυτό, όσο και στους γονείς τους». Στο σημείο αυτό ο κ. Ψωμακέλης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί τόσο στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου, όσο όμως και στην συμπαράσταση που βρίσκει από τον Δήμο Βιστονίδας αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, κ. Νικόλαο Ζλάτκο: «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή το σχολείο μας συστεγάζεται με το γυμνάσιο Γενισέας, κάτι που προκαλεί πολλά προβλήματα στην ομαλή του λειτουργία. Ευτυχώς αρωγός στην επίλυση του προβλήματος αυτού στάθηκε και στέκεται ο Δήμος Βιστονίδας, ο οποίος έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος».
Θα πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση για την παραλαβή του μουσικού οργάνου πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης 2 Ιουνίου 2009, λίγο πριν από την γιορτή που διοργανώθηκε στο σχολείο για την κατάκτηση μεταλλίων της ομάδας αντιπτέρισης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., στους πρόσφατους αγώνες που έδωσε στην Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […