Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Οι «τυχεροί» της ΣΕΒΑΘ και οι «άτυχοι» της ΦτΑ

Οι «τυχεροί» της ΣΕΒΑΘ και οι «άτυχοι» της ΦτΑ

0

Τέλος στην αβεβαιότητα των πρώην εργαζομένων στη ΣΕΒΑΘ και στη ΣΕΠΕΚ που σύμφωνα με την τροπολογία θα απασχοληθούν στην ΕΑΠΑΞ και σε δήμους επειδή βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, έθεσε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σταμάτη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΠΑΞ κ. Θεολόγος Καλαϊτζής που χειρίζεται τα θέμα, τον επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό.
Από τις 2 Ιουλίου 28 πρώην εργαζόμενοι σε ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ θα απασχοληθούν στην ΕΑΠΑΞ και σε δήμους του νομού
Επτά μήνες μετά τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ (19/11/2008) και αφού ξεπέρασε τον «σκόπελο» του Ελεγκτικού συνεδρίου σε διάστημα 15 ημερών που μεσολάβησαν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέτασε την νομιμότητα της σύμβασης και έδωσε το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της , επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και μετά την υπογραφή της από τον γ. γραμματέα απομένουν πλέον οι υπογραφές του δημάρχου Ξάνθης και του κ. Καλαϊτζή, ο οποίος και στις 1 Ιουλίου θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, ο οποίος είναι και ο τελικός κρίκος, προκειμένου να ξεκινήσει η απορρόφησή των 28 πρώην εργαζομένων σε ΣΕΑΘ και ΣΕΠΕΚ από την ΕΑΠΑΞ και τους δήμους του νομού (Αβδήρων , Βιστονίδας, Ξάνθης κ.λ.π.)που θα ολοκληρωθεί, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Καλαϊτζής, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.
Έχει… μέλλον η ΚΥΑ για τους άλλους που πάνε περιφέρεια…
Και ενώ όπως φαίνεται αυτής της κατηγορίας οι πρώην εργαζόμενοι «τακτοποιούνται» οι άλλοι δηλαδή αυτοί που θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες της περιφέρειας θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή… υπομονή, γιατί η ΚΥΑ που τους αφορά βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να πάρει έγκριση η πίστωση και πρέπει ακόμη να περάσει από αρκετά γραφεία υπουργών και γραμματέων για υπογραφές. Η καθυστέρηση οφείλεται αφ’ ενός στη δεδομένη γραφειοκρατία αλλά και στην παρελκυστικότητα που παρατηρήθηκε από πλευράς των εργαζομένων οι οποίοι περίμεναν την καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα καθώς κάποιοι διαφωνούσαν με την μετάταξή τους σε υπηρεσίες της περιφέρειας πέραν της Ξάνθης!
Οι «τυχεροί» και οι «άτυχοι»
Αυτή η συμπεριφορά ορισμένων παρεξηγήθηκε και ακούστηκαν πολλά επικριτικά σχόλια από άλλους απολυμένους άλλων εταιρειών που δεν έτυχαν τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης: «Τους χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτούν στα δόντια μας», μας λέει απολυμένος της πρώην «Φωνής της Αμερικής»! Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου 30 απολυμένοι της «ΦτΑ» περιμένουν τρία χρόνια για να υπάρξει κάποια …τροπολογία γι’ αυτούς την ίδια στιγμή που 28 πρώην εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ γίνονται δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι 60 μερικοί μάλιστα με δύο χρόνια δουλειάς, γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν είναι και ευχαριστημένοι!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …