Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πως διαμορφώνεται το «σχήμα» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Πως διαμορφώνεται το «σχήμα» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

0

Μπορεί η Ν.Δ. να διάγει περίοδο έρευνας και βολιδοσκόπησης μέχρι να οριστικοποιήσει το ψηφοδέλτιο της στο νομό κάτι που αποδεικνύουν οι «κρούσεις» στους εν λόγω υποψηφίους (Τριμίντζιο , Παπαδόπουλο, Λεοντή), για το ΠΑΣΟΚ όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα δεδομένου ότι με το παρόν ψηφοδέλτιο έχει το πλεονέκτημα να είναι το πρώτο κόμμα στο νομό. Παρόλα αυτά θεωρούνται βέβαιες οι αλλαγές σε πρόσωπα εκτός των εκλεγμένων βουλευτών κ. Σγουρίδη και Μάντατζη.

Πως διαμορφώνεται το «σχήμα» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τους υποψηφίους. Οι ίδιοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους και οι αιτήσεις αυτές όταν δοθεί το σύνθημα από τα κεντρικά άμεσα αξιολογούνται από νομαρχιακή και περιφερειακή γίνονται οι σχετικές προτάσεις που εξετάζονται και οριστικοποιούνται από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Είναι δεν ΄τέτοια η οργανωτική δομή στο ΠΑΣΟΚ που το ψηφοδέλτιό τους μπορεί να «κλείσει» σ’ ένα 24ωρο!  Έτσι και επίσημα πλέον ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης ενημέρωσε το κόμμα ότι επιθυμεί να  είναι υποψήφιος κάτι που εξάλλου έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό ο κ. Γιώργος Χουλιάρας. Οι υποψηφιότητες αυτές θεωρούνται μέσα στο κόμμα πολύ «δυνατές» και φέρουν τη σφραγίδα της ανανέωσης και εκτιμάται ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη» μεταξύ τους και με τον κ. Σγουρίδη καθώς και ο κ. Ξυνίδης και ο κ. Χουλιάρας, ο καθένας ξεχωριστά είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία τόσο από την πολιτική τους δραστηριότητα ως γραμματείς της νομαρχιακής αλλά και από την επαγγελματική ως δικηγόροι οι κ. Ξυνίδης – Χουλιάρας γεγονός που καταδεικνύει ότι συγκλίνει το μέρος του εκλογικού σώματος που πιθανόν να στοχεύσουν.      

Απ’ την άλλη ο κ. Σγουρίδης είναι ήδη εκλεγμένος ενώ φέρει επιπλέον και την εμπειρία της 15ετούς και πλέον βουλευτικής του θητείας και γι’ αυτό θα χρειαστεί να παλέψει για να κρατήσει τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν.

Ο κ. Μπουρχάν λέει ΌΧΙ σε «συγκατοίκηση» με τον κ. Μάντατζη

Σ’ ότι αφορά την μειονότητα. Είναι γνωστό ότι ο κ. Μάντατζη αυτοδίκαια και μ’ αυτά τα δεδομένα θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Επίσης είναι γνωστό ότι όπως και τις προηγούμενες φορές θα υπάρχει και συνυποψήφιος από την μειονότητα με την εφαρμογή του 3+2. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με  πληροφορίες μας δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ούτε έχούν γίνει κάποιες επαφές με τον πρώην «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ κ. Μπαράν Μπουρχάν ο οποίος και μιλώντας στο «Ε», ξεκαθαρίζει ότι  επιθυμεί να είναι υποψήφιος μόνο με το ΠΑΣΟΚ και με κανένα άλλο κόμμα και μόνο αν ΔΕΝ είναι συνυποψήφιος του ο κ. Μάντατζη αλλά κάποιος άλλος από την μειονότητα. Και αυτό το αιτιολογεί ότι στην αντίθετη περίπτωση η μειονότητα δεν θα μπορέσει να βγάλει κανένα βουλευτή και αυτό δεν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές,  αναφορικά με τον κ. Μάντατζη όλα αυτά που έγιναν με τη Συμβουλευτική θα του κοστίσει σε κάποιους ψήφους αλλά ωστόσο θεωρείται «δυνατός» γιατί η μειονότητα έχει δείξει την τάση της προς το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά το …άρωμα γυναίκας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον.

Τέλος στο ΠΑΣΟΚ σχεδόν είναι βέβαιοι ότι εκλογές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνοτουρικό «Χώμα και Νερό»

Μετά από ένα σημα …