Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εκδήλωση τιμής για τους Θανόπουλο – Μαυρίδη για την προσφορά τους στην Ξάνθη

Εκδήλωση τιμής για τους Θανόπουλο – Μαυρίδη για την προσφορά τους στην Ξάνθη

0

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης βραβεύουν την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, στις 20:00, τον τέως Νομάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Θανόπουλο και τον Συγγραφέα κ. Δημήτρη Μαυρίδη, σε ένδειξη αναγνώρισης του αγώνα τους για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή του ιστορικού προσώπου της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης πολύτιμης προσφοράς τους στην Ξάνθη και τη Θράκη

Για τους βραβευθέντες θα μιλήσουν:

-Ιωάννης Διαφωνίδης, Εκδότης της εφημερίδας «Εμπρός»

-Φωκίων Π. Κοτζαγιώργης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για τους τιμηθέντες:

Κωνσταντίνος Δ. Θανόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1937. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος Παρ΄ Αρ. Πάγω και Σ.τΕ. μέχρι πρόσφατα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δικηγορία ως επίτιμος δικηγόρος. Διορίσθηκε Νομάρχης Ξάνθης και εργάστηκε στην Ξάνθη από τον Φεβρουάριο του1975 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1979 και από τον Σεπτέμβριο του 1989 μέχρι τον Μάιο του 1990 καθώς και στην Αιτωλοακαρνανία από τον Δεκέμβριο του 1979 μέχρι τον Μάρτιο του 1982. Εξελέγη επίσης, μεταξύ των δύο νομαρχιακών θητειών του, Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. 

Δημήτρης Α. Μαυρίδης

Γεννήθηκε το 1942 στη Φλώρινα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ξάνθη. Η οικογένεια του κατάγεται από τη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και ζει. Διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ξάνθη. Επιμελήθηκε το συλλογικό λεύκωμα για την Ξάνθη που εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης και το ‘’ανά χείρας’’ είναι το έκτο βιβλίο του για την Ξάνθη. Συγκρότησε συλλογή φωτογραφιών από την Ελληνική Ανατολή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 και θα πλαισιωθεί με ένα σύγχρονο πολυμεσικό οδοιπορικό στην  Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …