Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στον απολογισμό και τις τουριστικές περιοχές το ενδιαφέρον

Στον απολογισμό και τις τουριστικές περιοχές το ενδιαφέρον

0

Σε δύο σημεία «ζωντάνεψε» το ενδιαφέρον στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιστονίδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009, στις 20:30’, στη Γενισέα, με δεκαεπτά θέματα στην ημερήσια διάταξή του, συν τον Απολογισμό – Ισολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το περασμένο έτος.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα περισσότερα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, το ενδιαφέρον, αλλά και οι διαξιφισμοί, επικεντρώθηκαν σε δύο θέματα.

Το πρώτο είχε να κάνει με τον Απολογισμό – Ισολογισμό της χρήσης του έτους 2008 της Δημοτικής Αρχής, το οποίο συγκέντρωσε τις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης, με τελικό αποτέλεσμα να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία, αποκλειστικά από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Το δεύτερο είχε να κάνει με το δέκατο έβδομο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την προβολή και αξιοποίηση των τουριστικών περιοχών του Δήμου Βιστονίδας. Για το θέμα αυτό ιδιαίτερα επικριτικός προς την Δημοτική Αρχή και τους χειρισμούς της ήταν ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιος Παραστατίδης, ο οποίος δεν δίστασε να κατηγορήσει την Δημοτική Αρχή για αδράνεια στην ανάδειξη των τουριστικών περιοχών που βρίσκονται εντός του Δήμου, καθώς και για την μη παραγωγή έργου γενικότερα από τον Δήμο Βιστονίδας, στο διάστημα στο οποίο επικεφαλής του βρίσκεται ο κ. Νίκος Ζλάτκος. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Βιστονίδας αντεπιτέθηκε αντιτείνοντας τους σχεδιασμούς για έργα της Δημοτικής Αρχής της οποίας ηγείται απέναντι στα απρογραμμάτιστα έργα της περιόδου διακυβέρνησης του δήμου από την σημερινή αντιπολίτευση. Σε απάντηση για τις κατηγορίες αυτές από το νυν Δήμαρχο, η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι «η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι μία παράταξη μελετών και σχεδιασμών αλλά όχι πράξεων»…

Ενδιαφέρον έχει επίσης να σημειωθεί το θέμα της ονομασίας της Κεντρικής Πλατείας του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαγικού, του Δήμου Βιστονίδας, το οποίο ήταν εντός της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και για το οποίο υπήρξε ομόφωνη στήριξη τόσο από την συμπολιτευόμενη όσο και από την αντιπολιτευόμενη παράταξη, στην πρόταση του Δημάρχου, κ. Ν. Ζλάτκου για ονομασία της ως «Πλατεία Στ. Χαλιωρή», στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα ιδρυτή της βιομηχανίας πλαστικών «Πλαστικά Θράκης», που έχει ως έδρα της το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγικού.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, τα δύο προαναφερθέντα θέματα και οι διαξιφισμοί οι οποίοι έγιναν με αφορμή αυτά, ήταν αρκετά για να διαρκέσει η συνεδρίαση στην Γενισέα από τις 20:30’ περίπου, μέχρι και λίγο πριν τις 23:00’, οπότε και έληξε, κάτι που αποτελεί απόδειξη του κλίματος έντασης και αντιπαράθεσης που κυριάρχησε στην συζήτηση τόσο του απολογισμού όσο και του θέματος που δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση των τουριστικών περιοχών, μετά από σχετική επιστολή του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, κ. Γ. Παραστατίδη

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτοφανής στα χρονικά σε ένταση και μέγεθος η χαλαζόπτωση

Άνοιξαν οι …κρουν …