Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Υπόλογη για αδιαφάνεια η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου»

«Υπόλογη για αδιαφάνεια η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου»

0

Έστω και με κάποια μικρή καθυστέρηση, ακολουθώντας το παράδειγμα του Π.Α.ΜΕ., η ΠΑΣΚΕ Νομού Ξάνθης διάλεξε και αυτή με την σειρά της τον δρόμο της καταγγελίας, με αφορμή την πρόσληψη υπαλλήλου από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για την πλήρωση κενής οργανικής θέσης στο Ε.Υ.Κ. Ξάνθης, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποια δημοσίευση της θέσης αυτής, παρά μόνο με μονομερή της απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως απόλυτα σύννομη, σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο του «Ε», ο πρόεδρός του, κ. Σπύρος Παπαχρήστου.

Στις αιτιάσεις αυτές περί νομιμότητας, φαίνεται να απαντά η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, η οποία καταγγέλλει, μέσα από αυτήν, ότι «ο πανικός και η έλλειψη πολιτικής στρατηγικής από την πλευρά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και των ανθρώπων της ΔΑΚΕ, έκαναν και πάλι το θαύμα τους, επιχειρώντας να επιβάλλουν την ίδια λογική λειτουργίας που έχουν επιβάλλει στο σύνολο της κρατικής μηχανής, δηλαδή αδιαφανείς και φωτογραφικές διατάξεις για την τακτοποίηση ημετέρων, όταν η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» την πόρτα όλων μας». Στην συνέχεια, η καταγγελία της ΠΑΣΚΕ, αφού ειρωνεύεται ευθέως το γνωστό «σεμνά και ταπεινά» που είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θεωρεί ότι καταστρατηγήθηκε και καταπατήθηκε και σε αυτή την περίπτωση, μιλώντας για «νοοτροπία και πρόσωπο της φιλελεύθερης διακυβέρνησης, που «άλωσαν» την πόλη και το νομό, βάζοντας και μόνο στελέχη τους για να λένε ότι εξουσιάζουν, χωρίς να παράγουν τίποτα για τον εργαζόμενο και τον πολίτη».

 

Στην συνέχεια η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά της διοίκησης του Ε.Κ.Ξ., την οποία κατηγορεί ότι «άφησε τους εργασιακούς χώρους έρμαια των συμφερόντων. Είναι αυτοί που δεν έβλεπαν  μέχρι σήμερα αύξηση της ανεργίας και είναι όλοι αυτοί που αντί να προσφέρουν κάτι στον τόπο, αφαίρεσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και χιλιάδες οικονομικούς πόρους, κλείνοντας τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια, βάζοντας ταφόπλακα στο οικονομικό και εργασιακό μέλλον του τόπου μας».

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, κατηγορεί επίσης τον κ. Παπαχρήστο αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της ΔΑΚΕ διότι «αρνήθηκαν να ακολουθήσουν  της πρότασή μας για διαφάνεια στην πρόσληψη νέου εργαζόμενου στο Εργατικό Κέντρο μετά την αποχώρηση του υφιστάμενου, αρνούμενοι έτσι να πουν «ναι» στην αξιοκρατία, ομολογώντας με τις δηλώσεις τους στον τύπο ότι έτσι έπρεπε να γίνει, λες και πρέπει να γίνει νόμος η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καταγγέλλει την πράξη αυτή στην τοπική κοινωνία, προειδοποιώντας ότι «κάθε παράνομη ενέργεια θα ελεγχθεί από την νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, χωρίς να ανεχόμαστε να υποθηκεύουν αυτοί που φεύγουν το μέλλον του τόπου με προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεις» και διευκρινίζει ότι «το Εργατικό Κέντρο  δεν είναι πολιτικό μικρομάγαζο για να ικανοποιούμε ρουσφέτια πολιτικών γραφείων. Η αξιοκρατία είναι το κεκτημένο που πέτυχε η ΠΑΣΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς,  όλα αυτά τα χρόνια και δεν χαρίζεται σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη».

 

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…