-400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
-200 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μέτρια κομμάτια
-200 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χονδροσπασμένα
-¾ φλιτζ. τσαγιού χαλβάς βανίλια, θρυμματισμένος
-10 – 12 μέτριες φράουλες, ολόκληρες, καλά πλυμένες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα βελούδινο μείγμα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το χαλβά και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 5 εκ. Βάζουμε στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες.
Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τον βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες. Διατηρείται έως 1 εβδομάδα στο ψυγείο.