Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπακαλιάρος με ντομάτα και κρόκο Κοζάνης

Μπακαλιάρος με ντομάτα και κρόκο Κοζάνης

0
bakaliaros-domata

-750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκου ή κατεψυγμένου

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα

-1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ χοντροτριμμένο

-4 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μικρά καρέ

-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

-2 δαφνόφυλλα

-μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης

-2 κουτ. σούπας φυλλαράκια κόλιαντρου φρέσκου

-αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροκοπανισμένο

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τη δάφνη, τον κρόκο Κοζάνης και μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στο τηγάνι επάνω στη σάλτσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος, αναλόγως το πάχος του φιλέτου. Σερβίρουμε αμέσως και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…