«Ράβε – ξήλωνε» στην Τσιμισκή;…

0

Η πιθανότητα να ξαναρχίσουν έργα επί της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μιχαήλ Καραολή και 28ης Οκτωβρίου 1940, ώστε να μικρύνουν τα πρόσφατα παραδομένα πεζοδρόμια, μετά από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, «άναψε» τα αίματα στην συνεδρίαση της πρόσφατης Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, που έγινε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009, στις 14:00’, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
Πιο συγκεκριμένα, την αντίθεσή τους όχι μόνο στην υπερψήφιση του 16ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. που προέβλεπε την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας που έγινε για την εκ νέου ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Τσιμισκή, αλλά και συνολικά στην αναγκαιότητα κατασκευής ενός τέτοιου έργου. Πάντως η ανάγκη για ανακατασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Στάμο Τριμίντζιο, υπαγορεύθηκε από την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, η οποία επισήμανε ότι είναι αδύνατο για τα οχήματά της να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στις οδούς Δαγκλή, Τσιμισκή ή σε κάποιον άλλον από τους γύρω δρόμους, λόγω των σταθμευμένων οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου. Η λύση που προτάθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ήταν η εκ νέου διενέργεια εργασιών για την διάνοιξη των δρόμων, σε βάρος των υφιστάμενων πεζοδρομίων, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Χρίστου Πούλιου αλλά και των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, κυρίων Απόστολου Αγκόρτζα και Νίκου Φωτιάδη. Ο κ. Πούλιος αντιτάχθηκε στην ιδέα του να μεγαλώσει ο δρόμος σε βάρος του πεζοδρομίου, «κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία πόλη στον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ο κ. Φωτιάδης διαφώνησε και μόνο με την ιδέα του να ξεκινήσουν και πάλι εργασίες στην περιοχή, δεδομένου ότι «δεν είναι πολύς ο καιρός που αποπερατώθηκαν, μαζί με την ταλαιπωρία που υπέστησαν καταστηματάρχες αλλά και πολίτες από τα έργα αυτά», όπως τόνισε. Το πρόβλημα αναγνώρισαν επίσης τόσο οι κύριοι Αγκόρτζας και Καλογερής, καθώς και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημαρχιακής, συμβιβαζόμενοι στο να τεθεί το θέμα της ματαίωσης του έργου τόσο στον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ώστε να βρεθεί κάποια άλλη λύση για το θέμα ασφαλείας που έθεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πάντως ως επικρατέστερη πιθανή λύση θεωρήθηκε η αυστηρότερη εφαρμογή της απαγόρευσης στάθμευσης, όπως άλλωστε προβλέπει και η ισχύουσα σήμερα σήμανση που παραβιάζουν συστηματικά οι συμπολίτες μας…
Ένα δεύτερο ενδιαφέρον θέμα που συζητήθηκε είχε να κάνει με την αδειοδότηση από τον Δήμο προς το ξενοδοχείο «Ελισσώ» για την νόμιμη (πλέον…) χρήση των παιχνιδιών που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του. Δεδομένου μάλιστα ότι παρουσιάστηκε ένα διαδικαστικό πρόβλημα (έλειπε μία απαραίτητη πιστοποίηση από τον κατασκευαστή των εν λόγω παιχνιδιών), αποφασίστηκε να εγκριθεί κατ’ αρχήν η αδειοδότηση του ξενοδοχείου του κ. Ανδικόπουλου, με την δέσμευση αυτή να επικυρωθεί αφού αυτό επιλυθεί «δια περιφοράς των εγγράφων» από τον ίδιο τον κ. Τριμίτζιο.
Κατά τα λοιπά, διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα υπόλοιπα θέματα της Επιτροπής και ψηφίστηκαν ομόφωνα, πλην αυτών τα οποία περιελάμβαναν την έγκριση προμηθειών ή την εκτέλεση έργων, τα οποία καταψήφισε η αντιπολίτευση, λόγω των χαμηλών ποσοστών εκπτώσεων που, κατά τον επικεφαλής της κ. Πούλιο, επιτυγχάνονται λόγω της έλλειψης αποφασιστικών παρεμβάσεων για το θέμα αυτό από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς τους κάθε φορά εργολήπτες και προμηθευτές των υπηρεσιών του Δήμου.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…