Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Πόλεμος» δηλώσεων για το Δροσερό…

«Πόλεμος» δηλώσεων για το Δροσερό…

0

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Δήμου Ξάνθης βρέθηκε αναπάντεχα ο οικισμός του Δροσερού, μετά την αναφορά στην «ύπαρξη γκέτο στον συγκεκριμένο οικισμό» που έκανε στην πρόσφατη ομιλία του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωσή του κόμματός του, ενόψει Ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, η οποία προκάλεσε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, αναφορικά με τα έργα που έχει κάνει και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Ξάνθης, προς την κατεύθυνση της άρσης της απομόνωσης στην οποία βρισκόταν επί δεκαετίες ο οικισμός του Δροσερού.
Το νέο επεισόδιο του «σήριαλ Δροσερό» είχε σαν πρωταγωνιστές, από την μία την τοπική οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από την άλλη, εκ νέου, τον Δήμαρχο Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η κομματική οργάνωση Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία τιτλοφορείται «η αντίδραση Στυλιανίδη προκαλεί το αίσθημα των πολιτών», αναφέρεται στις «διαχρονικές ευθύνες τόσο του ιδίου του Δημάρχου, όσο και της παράταξής του για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Δροσερού». Θεωρεί δε ότι η αντίδραση του κ. Στυλιανίδη στην σχετική αναφορά του κ. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην πόλη μας «προκαλεί το αίσθημα όλων των πολιτών, αφού γνωστή είναι η αδιαφορία που έχει επιδείξει και απόλυτη η ευθύνη του στην υποβάθμιση του συνοικισμού σε βαθμό που να αποκτά χαρακτηριστικά γκέτο». Στην συνέχεια της ανακοίνωσής της η Τ.Ο. Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναρωτιέται αναφορικά με το «ποιοι είναι αυτοί που διοικούν, επί σειρά ετών τις τύχες της πόλης έχοντας μετατρέψει την πολιτική σε επάγγελμα;», καθώς και με το «ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους κατοίκους του Δροσερού ως εκλογικό μηχανισμό εγκλωβισμένο και υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις προσωπικές φιλοδοξίες τους;», καταλήγοντας με μία προειδοποίηση προς την σημερινή Δημοτική Αρχή: «oφείλουν να γνωρίζουν ότι οι νεοδεξιές πρακτικές τους, η καθεστωτική τους αντίληψη είναι πλέον γνωστή έξω από τα όρια της εκλογικής τους περιφέρειας. Βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη που δίνει τη μάχη για το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την απομόνωση των πρακτικών που δημιουργούν σύγχρονες φαβέλες. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να δίνουμε και εμείς σε κάθε γωνιά του κόσμου είτε ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. είτε ως Σοσιαλιστική Διεθνής γνωρίζοντας ότι έχουμε μόνο μια δυνατότητα: να πετύχουμε».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου στην Χρύσα, σχολίασε ότι «δεν καταλαβαίνω την αντίδραση του τόσο της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο ακόμη και την αντίδραση του συνδυασμού του κ. Πούλιου, διότι εγώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπα το τι έκανε ο Δήμος για τον οικισμό αυτόν. Επαναλαβάνοντάς τα λοιπόν θα πρέπει να πω ότι είναι ίσως ο μόνος οικισμός στην Ελλάδα, που έχει όλες τις υποδομές, όπως Δ.Ε.Η., δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και μάλιστα με τα λύματα να οδηγούνται προς επεξεργασία στο βιολογικό καθαρισμό, χωρίς να απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε παρακείμενα ρέματα. Ακόμη όπως ξέρετε υπάρχουν εκπαιδευτήρια, μάλιστα ήδη ο Δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο για να γίνουν και νέα. Μου δίνεται μάλιστα τώρα η ευκαιρία να καλέσω τους κατοίκους του Δροσερού να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διότι μόνο με τη μόρφωση θα ανεβεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Πέρα από αυτά, σαν Δήμος, δημιουργήσαμε και λειτουργούμε ένα ιατροκοινωνικό κέντρο, μέσω του οποίου παρέχεται φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και ψυχολογική υποστήριξη στους κατοίκους του Δροσερού και βέβαια έχουμε εφαρμόσει ένα πλήθος προγραμμάτων εκμάθησης διαφόρων επαγγελμάτων, που να ανταποκρίνονται μάλιστα στις δεξιότητες των κατοίκων του οικισμού, ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να σταματήσει αυτή η απομόνωση που υπάρχει για τους κατοίκους του Δροσερού. Θα πρέπει επίσης να τονίσω ότι ήδη από την αρχή του έτους έχουμε βάλει αστική συγκοινωνία, μεταφέροντας δωρεάν τους κατοίκους του οικισμού από το Δροσερό στο κέντρο της πόλης και αντίστροφα». Σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του η αντιπολίτευση του Δήμου, είτε για την αποτελεσματικότητα είτε και για την ίδια την ύπαρξη των προγραμμάτων που ανέφερε, καθώς και για την πιθανότητα αναλυτικής δημοσίευσης, από την πλευρά του Δήμου, τόσο των προγραμμάτων όσο και των αποτελεσμάτων που αυτά είχαν, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «όλα αυτά τα γνωρίζει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι όλα αυτά τα προγράμματα πέρασαν, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, εφαρμόστηκαν μέσα από τα Κ.Ε.Κ. ολοκληρώθηκαν και βέβαια και απολογιστικά έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…