Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ξεσπαθώνει ΠΑΣΟΚ – ΓΕΣΑΣΕ κατά Κοντού

Ξεσπαθώνει ΠΑΣΟΚ – ΓΕΣΑΣΕ κατά Κοντού

0

Εμβόλιμο: Απάντηση Κοντού: « …οι θιγόμενοι αγροτοσυνδικαλιστές προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια»

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε αγροτόπαιδα που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός στα πλαίσια του κτηνοτροφικού νομοσχεδίου. Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια των αγροτοσυνδικαλιστών της ΓΕΣΑΣΕ καθώς ο υπουργός βάζει χέρι στις επιχορηγήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και όπως καταδεικνύεται από την ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ και τις αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου της κ. Γανιωτάκη στο «Ε» του’ ταχαν από καιρό μαζεμένα. Απ’ την πλευρά της ΣΥΔΑΣΕ τηρείται με… ευλάβεια σιωπή, όσο και αν το «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρό της κ. Σωτηρόπουλο! Να σημειώσουμε ότι η μεν ΓΕΣΑΣΕ πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ η δε ΣΥΔΑΣΕ στη Ν.Δ. και αυτό ίσως δικαιολογεί εν μέρει τις αντιδράσεις!
Μύδρους εξαπολύει στην ανακοίνωση της η ΓΕΣΑΣΕ εναντίον του κ. Κοντού. Τον χαρακτηρίζει τον «χειρότερο υπουργό από την μεταπολίτευση», «χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας», ενώ με ειρωνικό και καυστικό τρόπο συνδέει την ενέργεια αυτή με την εποχή …γενναιοδωρίας της Φρειδερίκης, ενώ δεν διστάζει επίσης να συνδέσει τον τρόπο με τον οποίο παίρνει τις αποφάσεις θιασώτης της στρατιωτικής δικτατορίας! Για των λόγων το αληθές:
…ο χειρότερος υπουργός από την μεταπολίτευση
Απόσπασμα 1ο: « είτε περάσει η τροπολογία του υπουργού είτε όχι, η ΓΕΣΑΣΕ δεν πρόκειται να μεταβάλει τη γνώμη της για τον κ. Κοντό,που αντικειμενικά είναι ο χειρότερος υπουργός από την μεταπολίτευση αφού επί των ημερών του έχουν ληφθεί οι σκληρότερες αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας με πιο πρόσφατη την περικοπή του 10% των πόρων της ενιαίας ενίσχυσης. Δεν θα μεταβάλει τη γνώμη της, δεν θα σταματήσει να την λέει και δεν πρόκειται επ’ουδενί να ακυρώσει την ιστορική διαδρομή της
Η ΓΕΣΑΣΕ θα εξακολουθήσει να υπάρχει ακόμη κι όταν ο κ. Κοντός θα είναι μία θλιβερή ανάμνηση υπουργού».
…χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας
Απόσπασμα 2ο: «Η ενέργεια αυτή του υπουργού δεν είναι πάντως κεραυνός εν αιθρία, αλλά έρχεται σαν συνέχεια των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που εφάρμοσε επί 3 περίπου χρόνια, από την εποχή που ήταν υφυπουργός, καθώς υπέγραφε για τη χορήγηση μέρους μόνο των νομοθετημένων πόρων στις οργανώσεις, επιδιώκοντας έτσι να τις κρατήσει σε ομηρία. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι στις διαμαρτυρίες της ΓΕΣΑΣΕ "χρέωνε" χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας αποκλειστικά την τακτική αυτή στον τότε υπουργό κ. Μπασιάκο, λέγοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα»!
…ονειρεύεται καταστάσεις που επέβαλε η στρατιωτική δικτατορία
Απόσπασμα 3ο: «Τέτοια γενναιοδωρία, οι Έλληνες αγρότες και γενικότερα οι φτωχοί έχουν να δουν από την εποχή της Φρειδερίκης. Αν ο κ. Κοντός θέλει μάλιστα να την ξεπεράσει, θα μπορούσε να προσθέσει κάτι ακόμα περικόπτοντας τις τερατώδεις- όπως έχει γραφεί- δαπάνες προβολής του από τα κονδύλια του υπουργείου, δηλαδή από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η ΓΕΣΑΣΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό της ο οποίος ονειρεύεται καταστάσεις που μοιάζουν ανατριχιαστικά με τις καταστάσεις που επέβαλε η στρατιωτική δικτατορία».
Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ κ. Γωνιωτάκης: «Το να δοθούν υποτροφίες σε παιδιά Ελλήνων αγροτών κανείς δεν διαφωνεί. Διαφωνούμε όμως με τον τρόπο που κατέβασε την τροπολογία ο υπουργός κ. Κοντός σ’ ένα νομοσχέδιο που δεν υπήρχε η τροπολογία, δεν έγινε συζήτηση και διαφωνούμε με το σκεπτικό του υπουργού. Ο υπουργός λέει ψέματα! Τα χρήματα αυτά δεν είναι κρατική επιχορήγηση είναι χρήματα από τις εισφορές των αγροτών. Ο υπουργός δεν κόπτεται τόσο πολύ για τα 580 εκ. ευρώ που θα χάσουν οι καπνοπαραγωγοί το 2010! Εδώ και αρκετό καιρό δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς από τον υπουργό και αυτό έχει να κάνει με τη φωνή της ΓΕΣΑΣΕ, όπου προσπαθούμε να στηρίξουμε τα αιτήματα των ελλήνων αγροτών. Με τους αγρότες διοργανώσαμε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και ο κ. Κοντός μας εκβίαζε και μας απειλούσε ότι θα μας κόψει τα λεφτά αν κάνουμε το συλλαλητήριο του καπνού! Θέλει να φιμώσει το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Μειώνει τα χρήματα της ΓΕΣΑΣΕ και την οδηγεί σε κλείσιμο! Ισχυρείζεται ότι τα χρήματα αυτά είναι από 1.700.000 ευρώ – 2.000.000 ευρώ. Αυτό είναι ψέματα! Τα χρήματα από 1.100 – 1.200 ευρώ και για τις δύο οργανώσεις. Τα λειτουργικά μας έξοδα είναι μεγάλα γιατί υπάρχει ένας αριθμός εργαζομένων για τους αγρότες. Έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό φόρουμ με αυξημένο κοστολόγιο. Κινδυνεύουν οι 13 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο. Αυτή τη φωνή διεκδίκησης της ΓΕΣΑΣΕ όμως δεν θα τη σταματήσει! Έχουμε ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό και με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων» καταλήγει ο κ. Γωνιωτάκης ο οποίος σημαίνει ότι ζήτησε από τον κ. Σωτηρόπουλο πρόεδρο της ΣΥΔΑΣΕ να έχουν κοινό μέτωπο όμως αυτός δεν ανταποκρίθηκε».
«Χουντική…τροπολογία κατά των αγροτών»
Να σημειώσουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ παίρνει μέρος στην …μάχη αφού με
ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο, για διαστρέβλωση της αλήθειας, «… τα ποσά που περικόπτονται δεν είναι κρατικές επιχορηγήσεις», όπως σημείωσε και: «Εάν θέλει να δώσει υποτροφίες, μια πολύ σωστή κατεύθυνση, ας βρει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην παίρνει χρήματα από τους αγρότες για να τα ξαναδώσει με άλλον τρόπο και να κάνει ένα πολιτικό παιχνίδι – διότι περί αυτού πρόκειται – να κάνει ένα πολιτικό παιχνίδι γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να χωρίσει τους εργαζομένους σε κατηγορίες και να ενοχοποιήσει την εκπροσώπησή τους, την συλλογική τους εκπροσώπηση».
Σε τοπικό επίπεδο η θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης εκφράζεται με ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο: «Χουντική…τροπολογία κατά των αγροτών»
Αντίδραση Α. Κοντού: « …οι θιγόμενοι αγροτοσυνδικαλιστές προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια»
Απαντώντας στο κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Κοντός αναφέρει: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον αγροτικό κόσμο της χώρας η ευκολία με την οποία το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ταυτιστεί με μία κατηγορία αγροτοσυνδικαλιστών, που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τη βάση και προκειμένου να μη χάσουν προνόμια που αδικαιολόγητα έχουν διασφαλίσει από το παρελθόν, εκτοξεύουν απειλές κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Αντί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να χαιρετίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανά&

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…