Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόψωμο

Ντοματόψωμο

0
ntomatopsomo

Για την ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ κοσκινισμένο

Ξηρή μαγιά στιγμής 1 1/2 φακελάκι ή 50 γρ νωπή

Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

Ελιές 10 τεμ κομμένες ροδέλες χωρίς κουκούτσια

Αλάτι, Νερό χλιαρό όσο πάρει

Για την γέμιση

Ντομάτες 5 τεμ χωρίς φλούδα

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες

Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Φέτα 200 γρ τριμμένη

Αλάτι -πιπέρι-πάπρικα

Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

Λιώνουμε την μαγιά μαζί με χλιαρό νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο συμπληρώνοντας κι όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες, ζυμώνοντας να ενσωματωθούν με τη ζύμη, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις τεμαχίζουμε στο μπλέντερ. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο, μετά ρίχνουμε μέσα την τριμμένη φέτα, τη ρίγανη, τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί κι απλώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη. Τοποθετούμε επάνω της την γέμιση. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…